Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton Ghost 12, FAT, NTFS

Anoniem
Sjak Boot
4 antwoorden
 • Ik heb al mijn partities naar NTFS omgezet, zodat ik niet meer met DOS, of welk ander besturingssysteem ook, op mijn schijven kan komen.
  Het gaat om een schijf met een c-partitie en daarop Windows XP Pro.
  De andere schijf bevat 4 partities (d,e,f,g) met programma's, data, ed. Deze partitie's zijn naar NTFS geconverteerd na de Windows-insatllatie.

  Op de c-schijf kan ik niet terug meer naar FAT (zonder Windows opnieuw te installeren), daar staat het besturingssysteem op.

  Wanneer ik met Norton Ghost 12 van de d-, e, f- en g-partitie een disk-image (dus van een NTFS-schijf) maak, dan deze schijven formateer naar FAT32, kan ik deze images dan weer terugzetten naar FAT32 schijf? Kan Windows de programma's nog vinden, ivm andere toegangsadressen.

  (Ondanks voordelen van NTFS wil ik weer terug naar FAT32.)

  Heeft iemand ervaring hiemee?

  bvd
  Sjak Boot
 • Bij het terugzetten wordt de partitie geheel overschreven, dus een backup van een ntfs partitie, levert ook weer een ntfs partitie op. Formatteren van die partitie is dus geheel overbodig.
 • Gerben,

  bedankt voor je reactie.
  Dan moet ik ofwel een backup via XP maken , of een kopie met xcopy.
  Voor mijn belangrijkste gegevens gebruik ik al een bat-bestandje om de gegevens naar een externe USB harde schijf te zetten.
  Voor een complete partitie heb ik dit aangepast naar :
  [code:1:286d6824ee]xcopy g:*.* n:\schijf_g /E/S/Y/R[/code:1:286d6824ee]
  waarbij 'g' de partitie is op de interne harde schijf en 'n' de externe schijf voorstelt.
  Met bovenstaand commando worden de bestanden in de root van de partitie echter niet meegenomen. Vergeet ik ergens een backslash?
  Mag ik je nog een keer verzoeken, om eens naar de juiste syntax van het commando te kijken?

  bvd
  Sjak Boot
 • Ik gebruik xcopy eerlijk gezegd nooit. Voor dergelijke kopiëeracties zou ik gebruik ik total commander. Maar je kunt het inderdaad eens proberen, dus g:\*.* gebruiken. Je kunt ook naar de root van g: gaan en dan alleen *.* gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.