Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Online virusscanners

Anoniem
perloc
2 antwoorden
 • Online virusscanners:
  1. Panda(security)
  2. Kaspersky
  3. Mcafee

  Lezende in de berichten van gebruikers die problemen hebben met virus-sen kwam ik de online virusscanners in bovenstaand rijtje tegen.
  Dat heeft alleen zin voor de computeraars die over een snelle (ADSL of anderzins) Internet verbinding beschikken.
  Met mijn verbinding, 128Kb (dus 16KB) verbinding is het haast niet te doen, vooral als de site ook nog traag is.
  Daar zijn trouwens opmerkelijke verschillen tussen.
  1. Panda persisteerde op vermeende fouten en kwam in een "retry" loop terecht. Dus dat bleek niet mogelijk.
  2. Kaspasky heeft er meer dan een uur over gedaan om de < 16Mbyte database te downloaden en op een gegeven moment zat er helemaal geen beweging meer in. Ik laat in het midden of dit ligt aan mijn server (best kans) of aan de "toelevering" van de Kasp. site. De scan zelf duurde ook een lange tijd.
  3. Mcafee vermeldde niets op de openings-pagina over een online scan, in tegenstelling met Kaspasky, die dit onmiddellijk aanbood. De mogelijkheid is er wel, maar zit tamelijk diep verstopt. ActiveX control moest worden gedownload welk een kwartier duurde, en daarna blokkeerde Windows de zaak welk met een klik op de balk werd opgeheven. Daarna begon de download opnieuw welk ik maar heb afgebroken want ik had geen tijd en zin om nóg eens een kwartier te wachten, temeer daar Kasparsky geen ongerechtigdheden heeft gevonden op mijn computer.

  Ik kan een snellere verbinding aanvragen maar dat kost handenvol geld. Voor deze verbinding 128Kb betaal ik al 80 dollar/maand. Nu is de dollar nog maar weinig waard, maar het is toch 65 Euro/maand ongeveer. Daar heb je in Nederland een vele malen snellere verbinding voor.
  Dus, mensen met een langzame verbinding zijn extra kwetsbaar voor virus en malware aanvallen omdat verdediging extra veel tijd en energie kost.
  Ik gebruik twee virusscanners naast elkaar (beiden actief): AVG en F-prot die elkaar meer aanvullen dan in de weg zitten: als AVG scant dan gebeurd met nog wel eens dat F-prot (Frisk software) iets vindt!!
  Het is dus bij elkaar geen echte vraag die ik stel, maar meer een uitlokking op commentaar op bovenstaande.
  MVG perloc
 • Uit je verhaal begrijp ik dat je in de Verenigde Staten woont?

  Het is zoiezo nooit een goed idee om twee actieve virusscanners naast elkaar te draaien. Deze leiden tot traagheid en gaan elkaar tegenwerken. Het kan zelfs voorkomen dat de BSOD's veroorzaken. Daarom zou ik één van de twee verwijderen.

  Verder moet een virusscanner alleen voldoende zijn en is een online scan niet nodig, indien je geen problemen ondervindt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.