Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

monkey virus

Anoniem
Tweaky
5 antwoorden
 • Tijdens het opstarten van de computer zag ik in een flits monkey staan onderin de balk. Dat vond ik raar en ik goochelde op monkey virus.

  Dit is wat ik vond:

  Monkey virus
  Dit is een stealth virus dat het MBR (Master Boot Record) van de harde schijf verminkt. Daardoor zal de harde schijf niet meer te lezen zijn.
  Probeer het volgende: Boot vanaf een virusvrije opstartflop (WRITE PROTECTED!). Gebruik DISKFIX of NDD om een bruikbaar MBR terug te zetten. Zet het boot image terug met het SYS commando.

  Ik ben een leek op computer gebied en heb geen idee wat hier staat en wat ik kan doen. Wie kan mij dit heel simpel uitleggen?
 • Deze twijfelachtige procedure (klopt niet helemaal), is van toepassing als de PC niet meer opstart!.
  Maar als ik het goed begrijp is dat niet het geval. Installeer gewoon een goede virusscanner (NOD32 kan ik aanbevelen) en scan de hardeschijf op aanwezigheid van eventuele virussen.
 • Bedankt voor de reactie.

  Ik kan inderdaad de computer (nog?)gewoon opstarten. Toch ben ik bang dat ik misschien dit virus heb. Hoe kan ik dat controleren?

  Ik heb de gratis AVG virusscanner. Als ik die laat scannen vind hij niets. Maar scant die wel het stuk waar dit virus in staat, is misschien een domme vraag.
 • Hm, je zou een online scanner kunnen proberen, bijv.:

  http://www.kaspersky.nl/scanner

  Suc6 !

  Emiel
 • Ik heb deze online scan uitgevoerd maar dan krijg ik melding van alle dingen die gesloten zijn en overgeslagen zijn. Is dat normaal? Daar staan ook dingen onder als debug.

  Ik heb zelf niets gesloten, weet niet eens hoe dat moet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.