Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

vraag over softwarevervalsing

Anoniem
vragen2008
6 antwoorden
 • Ik ben op dit forum terecht gekomen omdat ik een probleem heb met mijn computer. Omdat mijn computerkennis beperkt is, kom ik er zelf niet uit.

  Na een update van Windows krijg ik het bericht : u bent waarschijnlijk het slachtoffer geworden van softwarevervalsing.

  Als ik naar de details van dit probleem ga dan staat er: Dit exemplaar voldoet niet aan de vereisten voor validatie. Dan wordt ik doorverwezen naar de mogelijkheid om voor 141,51 een legitieme versie Windows te kopen. ( terwijl er voorheen nooit iets mis was met mijn Windows ).

  Er is nu allerlei veranderd op mijn computer, hij loopt trager en google als startpagina is verdwenen etc.

  Ik wil terug naar hoe het was, maar hoe verwijder ik dit probleem?

  Ik moet daarbij vermelden dat ik totaal niet thuis ben op computers en computertaal is voor mij niet te begrijpen. Ik zou dan ook alleen iets hebben aan een hele simpele, stapsgewijze uitleg.
  Als iemand voor dit probleem een oplossing weet zou ik heel dankbaar zijn. Ik hoop op een reactie.
 • de leverancier of jezelf heeft een illegale versie geïnstalleerd….
  Via Microsoft Nederland is een legale sleutel te koop.
  Andere optie: laat Linux, bijv Ubunto of Fedora Core, installeren, als je toch niet weet hoe het werkt…. dan is een goedwerkende Linux een net zo groot "probleem"…. maar wel open source, dus kost niets.
 • Bedankt voor de snelle reactie. Hoe kan het dat ik via een update ineens een illegale versie van Windows kan installeren. Ik heb nooit problemen gehad met Windows, behalve na deze laatste update.

  De tips die je geeft zal ik gaan bekijken. Op het moment is het alleen nog allemaal onduidelijk.
 • de update checkt of de versie legaal is… via een tooltje dat geïnstalleerd wordt… voor die tijd werd het blijkbaar nog niet herkend als illegaal….
 • Deze waarschuwing krijg je inderdaad sinds kort omdat Microsoft heeft geconstateerd dat je een niet geregistreerde versie van XP gebruikt.

  Heb je een legale code (die staat dan op een Microsoft-sticker die ergens op je PC geplakt is) dan kun je telefonisch contact opnemen met Microsoft Nederland om je alsnog te registreren.
  Let op !
  Is het een "OEM"-nummer, dan mag dat nummer alleen maar voor die PC gebruikt worden, dus als je de PC ooit verkoopt gaat het nummer (en de legale versie) mee !

  Heb je geen sticker met nummer dan rest je nog 2 mogelijkheden;
  1)
  Installeer een goeie firewall, bv. Zone-alarm (Gratis)(http://download.zonealarm.com/bin/free/1025_update/zaSetup_en.exe)
  Blokkeer vervolgens "WgaTray.exe".
  Je gebruikt dan nog steeds een niet geregistreede versie, maar de meldingen zijn verdwenen.
  2)
  Koop in de winkel een legale Windows XP (home) versie.
  Vergelijk prijzen, als je oplet heb je er al 1 voor rond de 80 euro.
 • Het komt ook we eens voor bij een wél legale windows. Dan is het een kwestie van met microsoft bellen, en overleggen wat te doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.