Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Avast

Anoniem
GeDiSoft
3 antwoorden
 • Hallo Iedereen,

  Ik heb thuis een windows home server draaien…en ik zou daar Avast 4 WHS willen opzetten (is de enige antivir voor WHS, dus dit staat eigenlijk al een beetje vast)….. Maar ik kan kiezen uit ofwel enkel de antivir 4 WHS (ca 40 euro) ofwel in een home pack (1x antivir 4 WHS en 9x antivir Pro voor de clients : ca 70 euro).

  Nu mijn vraag : op mijn clients draait nu Symantec Antivir 2007 (dus kortelings aan vervanging toe), mijn vraag is : is Avast pro (dus de betalende, NIET de freeware versie!) beter of minstens even goed dan Symantec voor de bescherming van de clients (een/de eventuele firewall functie is niet zo belangrijk aangezien ik achter een degelijke (professionele) hardware firewall (aXsguard van Able) zit.

  Dank bij voorbaat

  Geert
 • Mijn ervaring met Avast vrije editie is heel goed!!!! Dus waarom betalen als het voor niks kan? Ik gebruik nu trouwens AVG Free Edition. Duidelijk, no-nonsense, helaas is de vrije editie niet in t nederlands, Avast wel.

  Groetjes
 • [quote:c9c0ee556f="PascalLaan"]Dus waarom betalen als het voor niks kan? [/quote:c9c0ee556f] Als particulier mag je inderdaad gebruik maken van Avast Home en/of AVG free. Echter de updates van deze gratis versies hebben een lagere prioriteit dan de commerciële versies. Ook mag zo een gratis versie slechts op 1 PC worden gebruikt. Zie ook avast! Antivirus ~ Versions comparison en AVG Anti-Spyware Free Edition Product comparison.
  [quote:c9c0ee556f="GeDiSoft"]is Avast pro (dus de betalende, NIET de freeware versie!) beter of minstens even goed dan Symantec voor de bescherming van de clients[/quote:c9c0ee556f] Zie deze info Gratis virusscanners AntiVir, AVG en avast! weer goed getest. Check eventueel ook nog deze oude "Vergelijking anti-virus: welke is de beste?" test van 30 Mei 2007.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.