Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Wat is 'The Last Defender'?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ja, een game, dat was het eerste dat ik tegenkwam met googelen. Maar volgens mijn broer ging het om een programma dat hem waarschuwde voor een trojan. Of het moet zo geweest zijn dat hij een waarschuwing van NOD32 over dat spel aangezien heeft voor een melding van dat spel zelf….ik was er niet bij en ben dus afgegaan op wat hij vertelde, maar nu ik erover nadenk lijkt het me steeds waarschijnlijker dat er hier sprake is van een misverstand…..zucht.
 • Mogelijk een crack gebruikt met een geheel gratis meegeleverde trojan?
 • Vandaag belde mijn broer op, hij had van 'The Last Defender' de melding gekregen dat er een trojan in z'n systeem zat. Ik ken het hele programma niet, komt niet voor op de rogue-lijst van Spyware Warrior, ook Googelen levert niets op, noch bij antispyware noch bij antivirusprogramma's.

  Dus heb ik 'm de hele handel maar laten deïnstalleren, met NOD32 een full system scan laten doen, die vond niets. Straks nog even de boel nalopen met de trial van TrojanHunter. Maar kent iemand hier 'The Last Defender'? Mij lijkt het zo'n verdacht geval dat met false positives klanten wil winnen, maar het rare is dat ik er nergens meer info kan vinden. Iemand hier?
 • Heb je weleens 'gegoogled 'naar 'The Last Defender '??

  Het is een game.

  en ook nog jouw post in het Engels

  http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=1172634

  Dubbel posting, probeer het eens in een andere taal?!
 • M'n broer een screenshot gestuurd van een willekeurige NOD32-virusmelding en gevraagd of het er zó uitzag maar volgens hem leek het daar niet op en was de betreffende melding echt afkomstig van 'The Last Defender', een programma dat aanbood te scannen en daarna dus die virusmelding gaf, met uiteraard de uitnodiging te registreren en/of te kopen.

  Hij had volgens eigen zeggen ook helemaal geen spel of zo geïnstalleerd. Nogmaals: ik was er niet bij en kan alleen maar afgaan op wat hij me over de telefoon verteld. Maar over dat Last Defender kom ik gewoon niets te weten, alleen maar dat het een game is.

  RarrrrRRRR…wie het weet mag het zeggen.
 • [quote:f4da83ff84="Edouard"]
  en ook nog jouw post in het Engels
  [/quote:f4da83ff84]
  Dat doe ik wel vaker, Edouard, met name wanneer ik ergens niet uitkom en het idee heb dat m'n 'zoektocht' in een wat wijder verband misschien meer oplevert. Maar heel goed dat je de boel in de gaten houdt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.