Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Geen gebruikersnaam van modem

Anoniem
sunny leon
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  IK heb een groot probleem. Ik wou namelijk net een poort gaan openzetten dus ik typte mijn ip-adres in de adresbalk in en ik kwam op die pagina. Nou merkte ik dat ik nog helemaal geen wachtwoord heb om in mijn modem te komen. Dus ik ging naar een scherm; ''wachtwoord veranderen''. Bij [i:00abd2fe2f]''vul uw oude wachtwoord in''[/i:00abd2fe2f] heb ik gewoon niks ingetypt en bij [i:00abd2fe2f]''nieuw wachtwoord''[/i:00abd2fe2f] een wachtwoord ingetypt. Toen drukte ik op enter, maar toen kwam hij bij een schempje, voor ip ****** is een gebruikersnaam en wachtwoord vereist. Nouja, wachtwoord weet ik maar wat moet ik bij gebruikersnaam invullen?
  Alvast heel erg bedankt want ik kan nu gewoon niet meer in mijn modem komen!

  Mvg,

  Leon
 • standaardwachtwoord staat bijna altijd in handleiding modem of provider….
  Anders resetten en fabriekswachtwoord (vaak die uit het boekje) gebruiken.
 • Ik weet mijn wachtwoord wel want die heb ik net gewijzigd, maar ik weet mijn gebruikersnaam niet.

  Leon
 • hoi,
  Ik weet niet of dit bij jouw router/modem ook zo kan, maar als ik een reset doe ( dus terug naar fabriek instellingen ) dan moet ik de standaard gegevens invullen die bij het modem meegeleverd worden.
  En daarna weer wijzigen naar je eigen gebruikersnaam/wachtwoord.
  Het is evt. te proberen met 1 aantekening, alles wat is ingesteld van firewall/nat regels zijn dan ook weg, en moeten opnieuw ingegeven worden. succes groetjes Hans.
 • In 9 van de 10 gevallen is de gebruikersnaam 'admin'. Als dat het niet is kun je gebruikersnaam ook leeg laten. Mocht het dan nog niet lukken, kun je op Internet vast wel een handleiding van jouw modem vinden, waar het een en ander in staat.
 • In de handleiding van je modem of op de site van de fabrikant staat vast ergens de standaard gebruikernaam vermeld. Vaak is iets van Admin, admin, administrator, Administrator, root, Root.

  Let op dit kan dus hoofdletter gevoelig zijn.

  Als je er niet uitkomt, dan dien je wat Hans1 zegt te doen, een reset naar de fabriek instellingen, dan kan je de standaar gebruikersnaam en standaard wachtwoord weer gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.