Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Op bassischool website's blokkeren

Anoniem
lion
7 antwoorden
 • Dat is niet makkelijk.
  Het internet op de pc's op school gaat buiten je server om. Dus op server niveau kun je de gebruikers login regelen maar niet het msn verkeer. Hiervoor moet je op de router deze sites en poorten blokkeren. Trouwens, dat is een knappe klus die een flinke uitdaging voor een beheerder. Je bent namelijk snel onvolledig en de meeste scholieren weten meer dan hun meester op pc gebied. Er zijn ook speciale browsers voor scholen maar ook dat vereist hoge school systeembeheer werk.
 • Weet je nou wat leukste is der is geen ict beheerder niks, ik loop zelf stage als icter, dus ik weet ook niet echt alles, ben meer van de hardware.. ik sta dus in me 1tje ervoor kwa ict gebied :wink:
 • Wij hebben hier een centrale server staan met windows 2000 erop met alle poes pas erop, en in elk klas een client met XP pro erop. Nu wil ik graag s e x sites msn blokkeren hoe kan ik dat via de server in 1x instellen zodat het op elk client pc blokkeerd.

  Heb van alles geprobeert via kladblok dan Host ip's ingevoerd maar niks werkt, heb gratis programma's gedownload maar kom er toch op.
 • [quote:f5c27fb46d="stee0036"]Dat is niet makkelijk.
  Het internet op de pc's op school gaat buiten je server om. Dus op server niveau kun je de gebruikers login regelen maar niet het msn verkeer. Hiervoor moet je op de router deze sites en poorten blokkeren. Trouwens, dat is een knappe klus die een flinke uitdaging voor een beheerder. Je bent namelijk snel onvolledig en de meeste scholieren weten meer dan hun meester op pc gebied. Er zijn ook speciale browsers voor scholen maar ook dat vereist hoge school systeembeheer werk.[/quote:f5c27fb46d]

  En hoe en waar kan ik de niveau's vinden kwa inloggen?
 • Wat draait er precies op die server bak, Windows 2000 Server edition?
 • Zet deze ervoor, die heeft content filtering standaard
  http://www.clarkconnect.com/docs/Modules_-_Content_Filter
  De community versie is free…

  http://www.clarkconnect.com/info/compare.php
 • [quote:12ef49285a="pimvandenderen"]Wat draait er precies op die server bak, Windows 2000 Server edition?[/quote:12ef49285a]

  Klopt! Windows 2000 server edition

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.