Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

hacken en Ip-adres

Anoniem
PS
6 antwoorden
 • Iemand die een computer hackt, en dus de computer overneemt, kan zo iemand daden verrichten op internet op naam cq Ip-adres van degene die gehackt is, waardoor het lijkt alsof degene die gehackt is daardoor schuldig wordt bevonden ?

  Ik heb hier mee te maken en zit behoorlijk in de nesten.
 • In de regel ben jij verantwoordelijk voor hetgeen er via jouw internetverbinding wordt gedaan. Dus als je bijvoorbeeld onbeveiligd draadloos internet installeert (hacken is vaak niet eens nodig) en iemand anders profiteert van deze verbinding voor het versturen van spam of erger, dan ben jij degene die daar in eerste instantie op wordt aangekeken.

  Ik weet niet of je het wil, maar als je over jouw situatie advies wil, dan is het misschien handig om te vertellen wat de problemen zijn. Zaak lijkt me om in ieder geval zo snel mogelijk je pc op orde te krijgen (check op virussen, beveiligen indien niet gebeurd). Ook als je van je provider of ander instantie bericht hebt gehad dat er dubieuze zaken via jouw ip zijn gebeurt, zou ik zsm contact met ze opnemen dat er misbruik is gemaakt van jouw pc en hoe een en ander op te lossen is.
 • [quote:7f6b197347="PS"]In de regel ben jij verantwoordelijk voor hetgeen er via jouw internetverbinding wordt gedaan. Dus als je bijvoorbeeld onbeveiligd draadloos internet installeert (hacken is vaak niet eens nodig) en iemand anders profiteert van deze verbinding voor het versturen van spam of erger, dan ben jij degene die daar in eerste instantie op wordt aangekeken.

  Ik weet niet of je het wil, maar als je over jouw situatie advies wil, dan is het misschien handig om te vertellen wat de problemen zijn. Zaak lijkt me om in ieder geval zo snel mogelijk je pc op orde te krijgen (check op virussen, beveiligen indien niet gebeurd). Ook als je van je provider of ander instantie bericht hebt gehad dat er dubieuze zaken via jouw ip zijn gebeurt, zou ik zsm contact met ze opnemen dat er misbruik is gemaakt van jouw pc en hoe een en ander op te lossen is.[/quote:7f6b197347]

  Hier aanvullende informatie.
  Ik heb vaste kabelverbinding. Er is een hacker, en er is aangifte gedaan omdat de hacker zich bekend heeft gemaakt. De hacker laat zich niet weerhouden. Een van de nieuwe actie's is, dat er nu uiterst gevoelige zaken op een bepaalde site staan, die uit mijn naam zijn gedaan.
  Een voorbeeld vraag: ik weet dat in de headers van e-mail berichten Ip-adressen van de bron staan geregistreerd. Is er dan ook een Ip-adres geregisteerd van de bron geregistreerd van de vragenstellers in dit forum? Of zijn dergelijke forums volkomen anoniem?
 • Volgens mij hebben de meeste fora wel een mogelijkheid om ip's te zien (en vaak ook te bannen :wink: ). Overigens ben je er nog niet met een IP-adres, alleen de provider kan aangeven wie dat adres op dat moment in gebruik heeft en dat vertellen ze enkel aan justitie.

  Hoe bedoel je dat een ander op jouw naam gegevens op een site heeft gezet? Heeft hij daar zelf een account aangemaakt en ondertekent hij met jouw naam of gebruikt hij jouw account omdat hij daar het wachtwoord van heeft achterhaalt? Ik zou in ieder geval de beheerder van die site mailen met het verhaal dat er vertrouwelijke gegevens onder valse naam staan gepost en verzoeken die eraf te halen.
 • [quote:7d3bc93e94="PS"]Volgens mij hebben de meeste fora wel een mogelijkheid om ip's te zien (en vaak ook te bannen :wink: ). Overigens ben je er nog niet met een IP-adres, alleen de provider kan aangeven wie dat adres op dat moment in gebruik heeft en dat vertellen ze enkel aan justitie.

  Hoe bedoel je dat een ander op jouw naam gegevens op een site heeft gezet? Heeft hij daar zelf een account aangemaakt en ondertekent hij met jouw naam of gebruikt hij jouw account omdat hij daar het wachtwoord van heeft achterhaalt? Ik zou in ieder geval de beheerder van die site mailen met het verhaal dat er vertrouwelijke gegevens onder valse naam staan gepost en verzoeken die eraf te halen.[/quote:7d3bc93e94]

  Account is door de hacker aangemaakt, en gebruikt mijn naam. Mijn IP-adres schijnt er aan verbonden te zijn, dat was mijn vraag of dat wel mogelijk is ? Ik weet zeker (ik woon alleen) dat het niet met mijn computer is gebeurt en niet in mijn huis, tenzij in mijn huis is ingebroken. Ik ben nl. drie weken niet thuis geweest, dat is mijn alibi.
  Daarom was ook mijn oorspronkelijke vraag, of het wel mogelijk is om via een andere computer vanaf een ander adres toch gewerkt kan worden met mijn IP-adres dmv hacken. Op zich lijkt mij dat nl. technisch niet mogelijk, maar hackers worden natuurlijk wel steeds knapper.
  Natuurlijk kan ik beheerders vragen om een en ander te wissen, maar vervelend is het natuurlijk wel, het kwaad is vaak al geschiedt, je kan niet aan de gang blijven, toch ?
 • [quote:27486d85d7="H.Kager"]Daarom was ook mijn oorspronkelijke vraag, of het wel mogelijk is om via een andere computer vanaf een ander adres toch gewerkt kan worden met mijn IP-adres dmv hacken. Op zich lijkt mij dat nl. technisch niet mogelijk, maar hackers worden natuurlijk wel steeds knapper.[/quote:27486d85d7]

  In theorie wel (IP spoofing), maar dat is heel moeilijk en dus ook niet waarschijnlijk.

  Mocht jouw computer aangestaan hebben tijdens jouw afwezigheid is het ook mogelijk dat iemand jouw computer gehackt heeft en via jouw computer (en dus jouw internetverbinding en dus jouw IP adres) dit heeft gedaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.