Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Weer pesters op mijn systeem

Anoniem
None
11 antwoorden
 • :cry: :evil: Ze zijn er weer, die ongevraagde irritante popups bij het gebruik van Internet Explorer of Firefox.
  Ook wordt bij opstarten van mijn pc de automatische Windows-updates uitgeschakeld en moet ik die steeds handmatig inschakelen.
  Mijn draadloos netwerk lijkt ook aangetast want alles draait langzamer en valt geregeld uit, b.v. tijdens het downloaden.
  Het kost dan kunst en vliegwerk dit weer aan de praat te krijgen.
  De sirene van Avast gaat geregeld loeien en ik volg het advies de boosdoeners in de kluis te plaatsen natuurlijk dan maar op.
  Ad-Aware, AVG AntiSpyware, Spybot S&D, Norton Security Scan en SpywareBlaster heb ik reeds meerdere keren op mijn systeem losgelaten. maar het lijkt wel of deze ongevoelig zijn voor het tuig dat mijn systeem teistert.
  Weliswaar vinden zij steeds wel het een en ander en volg ik de schoonmaak-instructies netjes op, maar de euvels blijven bestaan c.q. terugkomen.
  Vreemde zaken zoals het plots verdwijnen van de inconen naast de startknop; het (gedeeltelijk) niet weergeven van iconen in de systemtray (bij de klok); het niet kunnen gebruiken van zoekmachines zoals Google, heb ik met systeemherstel weliswaar kunnen herstellen, maar ik ben als de dood dat deze euvels terugkomen en dan niet meer te herstellen zijn…
  Ik hoop dat iemand op dit forum mij kan en wil adviseren en instrueren om van mijn problemen af te komen.
  Ik doe zeker niet voor de eerste keer een beroep op dit forum, ondanks het feit dat ik in mijn systeem heb dichtgetimmerd en extra voorzichtig ben.
  Je zou door al die pesterijen toch bijna het bijltje erbij neergooien…
  Bijvoorbaat hartelijk dank voor welke bijdrage dan ook.
  Robert H. Vorwald
 • Jij hebt exact dezelfde problemen als ik op dit moment ook heb, mijn topic staat een paar plaatsen onder jouw. je zou alvast een hijacthis log kunnen plaatsen en dan geduldig afwachten tot we worden geholpen :wink: bij mij kan ik ook zelfs mijn windows update site niet openen evenals mijn internet bankier site wil niet openen terwijl ik dringend een betaling moet doen :(

  Mvg. Opelmantagek
 • Als ik je hele verhaal zo lees kan het haast :roll: geen virus zijn, hoewel sommige trojans zich bijna niet laten verwijderen.Ik zou in elk geval even een kopietje van Ewido downloaden en draaien.
  En natuurlijk kan je harde schijf gewoon kapot zijn. Dat gaat vaak tergend langzaam , hij crasht dan als het ware net niet, dus een test kan dan duidelijkheis brengen.

  Andries de Moor :roll:
 • Bedankt voor de reacties.
  Inmiddels heb ik alle mogelijke scanners (ook online) en progs (o.a. ook die in de eerste oproep genoemd) herhaaldelijk op mijn systeem losgelaten.
  Het lijkt alsof 'het dweilen met de kraan open is', want steeds weer worden er verdachte en besmette bestanden gevonden.
  Ik heb de indruk dat het surfen wel weer wat stabieler gaat maar schijn bedriegt kennelijk want lekker lopen is anders…
  Het laden van sommige pagina's gaat tergend langzaam en het laden wordt dan soms afgebroken en ik blijf toch vreemde dingen meemaken. zoals ongewenste sites die plotseling openen, het niet via de 'terugknop' in IE kunnen terugschakelen naar de vorige pagina (de op de webpagina aanwezige ads worden dan vervangen door andere of teruggekoppeld naar de eerder verschenen meestal bewegende advertenties, erg hinderlijk dus) en het domweg ongewenst sluiten van een website en terugschakelen naar de startpagina.
  Ik zal het advies hier Hijack This- en Ewiko-logs te plaatsen zeer binnenkort opvolgen, inderdaad in de hoop dat er iemand is die daar wijs uit kan worden…
  Inmiddels blijven adviezen natuurlijk welkom!
 • Hallo Robert,

  Wat een verdriet allemaal. Het is in dit soort kwesties symptomatisch dat je op enig moment " de indruk hebt dat sommige dingen weer wat beter gaan", maar hou je zelf niet voor de gek : dat gaat echt niet spontaan gebeuren. Bespaar jezelf een hoop frustratie en stel eerst voor echt 100% zeker dat niet je harddisk bezig is te overlijden. Want dan zouden na een schone herinstallatie de problemen langzaam maar zeker gewoon er weer in sluipen. Eerlijk gezegd is dat toch mijn eerste gok. Ook Ewido en Hijackthis zijn niet Haarlemmer olie voor alle ellende , dus beginnen aan de basis is mijn advies. Is die schijf op zeker niet kapot dan maar eens verder kijken.
  In de periode dat we hier over praten had je natuurlijk met gemak al een schone install gehad. Als, ik zeg als het inderdaad een langzaam afstervende harde schijf is zou ik wel heel snel een aantal goede backups maken.

  ANdries de Moor
 • [quote:9a33adc8e7="demoore"]Als ik je hele verhaal zo lees kan het haast :roll: geen virus zijn, hoewel sommige trojans zich bijna niet laten verwijderen.Ik zou in elk geval even een kopietje van Ewido downloaden en draaien.
  En natuurlijk kan je harde schijf gewoon kapot zijn. Dat gaat vaak tergend langzaam , hij crasht dan als het ware net niet, dus een test kan dan duidelijkheis brengen.

  Andries de Moor :roll:[/quote:9a33adc8e7]
  Wat een onzin. Pop-ups en viruswaarschuwingen hebben niets met een kapotte harde schijf te maken, maar júist met een geïnfecteerd systeem. Met andere woorden: zoals de starter van dit topic al heeft aangegeven, bevindt zich een aantal virussen op zijn PC, die zeer hardnekkig zijn.

  De oplossing is het plaatsen van een HijackThis-log en het advies van de professional afwachten, voordat de harde schijf permanent wordt geamputeerd.

  Wat overigens niet wegneemt, dat belangrijke documenten uiteraard wél gebackupt moeten worden. Maar het is handig om die ook even te scannen, om het meeliften van een virus uit te sluiten…
 • Ik raad je aan om een Hijackthis log te plaatsen.

  Hijackthis downloaden: http://www.trendsecure.com/portal/en-US/tools/security_tools/hijackthis

  Klik voor 'Do a system scan and save a logfile' en post daarna die log in je volgende bericht.
 • Bedankt voor de adviezen en discussie.
  Ik vrees dat ik naar een ander topic moet om mijn probleem kenbaar te maken want de hierboven omschreven euvels zijn geëscaleerd tot
  een veel groter probleem, namelijk dat Windows niet meer toegankelijk is tenzij ik een account-wachtwoord invoer, terwijl ik nooit een wachtwoord heb opgegeven/geïmplementeerd!!
  Via dit forum heb ik de tool 'Windows Register Edit Utility' (Eunet GNU GPL v2 - chntpw) opgedaan en gedraaid maar die is niet te voltooien omdat de volgende tekst gegeven wordt:

  "NTFS-fs warning (device sdat1): load_system_files(): Unsupported volume flags 0x4000 encountered.
  NTFS-fs error (device sdat1): load_system_files(): Volume has unsupported flags set.
  Mounting read only. Run chkdsk and mount in Windows.
  —————————————————————-
  Mount NTFS for writing failed!
  If disk is dirty or has unknown flags (see error messages above) please reboot Windows into Safe Mode and shut down properly twice. Then come back here and try again."

  Uiteraard heb ik het laatste advies opgevolgd maar zonder resultaat.
  Chkdsk draaien en mounten (wat dat ook moge zijn) kan niet want ik kan immers niet in Windows komen.
  Dus uit ik hier een nieuwe noodkreet maar hoor of zie graag van de moderator of ik dit elders moet/mag aankaarten.

  Ik weet dus niet wat er aan de hand en wat hiervan de werkelijke oorzaak is.
  Wel merk ik op voor de laatste afsluiting voor de desastreuse opstart een registerschoonmaak utility te hebben gedraaid hetgeen ik al jaren draai en nooit problemen van heb ondervonden…

  Neemt niet weg dat mijn probleem ernstig is en ik heb reeds voorzichtig overwogen om Windows opnieuw te installeren of via de Windows installdisk een reparatie/herstel sessie op te starten.
  Maar… omdat het om een fabrieksWindows-install-disk gaat (Medion) ben ik als de dood mijn gegevens/bestanden te verliezen, met name in de "mijn documenten"-map.
  De backup hiervan is alweer twee maanden oud… dom… maar het zij zo…

  Ik hoop dat ik geadviseerd kan worden om uit deze impasse te kunnen komen zonder (te veel) schade… en wacht reacties met meer dan grote spanning en belangstelling af!!
 • Er is een manier om je gegevens te redden uit 'Mijn Documenten' en dat is door bijvoorbeeld een Ubuntu- of Knoppix-client te draaien vanaf CD-ROM. Daarmee heb je naar mijn weten volledige toegang tot je harde schijven en kun je dus een backup van je belangrijke gegevens naar een niet-aangetast deel van je harde schijf, óf naar een USB-stick maken.

  Als je een backup gemaakt hebt, kun je vervolgens Windows opnieuw installeren en alles weer in orde maken ;)
 • Het advies van Endor blijft - ook met de nieuwe verwikkelingen - nog steeds erg valabel : een log van HiJackThis (als je dit tenminste kan produceren).
 • Vrijdagavond 11 juli jl. heeft een vriend van mijn zoon, die een beroepsmatige ICT-er is, mijn systeem 'genezen' van het kwaad.
  Eerst heeft hij geprobeerd met verschillende tooltjes de accountwachtwoordblokkering op te heffen en Windows weer toegankelijk te maken maar helaas, het hardnekkige virus bleek dit niet toe te staan.
  Ik heb twee identieke harde schijven in mijn systeem (zelfde merk, type en capaciteit) en op één daarvan stonden bestanden die ik graag voor mijn kostbare werkbestanden wilde opofferen en dus is daarop Windows XP opnieuw geïnstalleerd.
  Daarbij heeft de jonge ICT-er mijn merkgebonden (Medion) Windows-Home Edition-installatie-cdrom genegeerd door zijn eigen licentie-exemplaar van Windows XP Professional te gebruiken.
  Nadeel daarbij is wel dat ik nu natuurlijk geen cd-rom van WinXP-Pro voorhanden heb t.b.v. eventuele latere raadpleging en/of herstelacties, maar ik mag in dat geval altijd een beroep op hem doen.
  En fin, hoe ik dat oplos is even van latere zorg want in ieder geval is nu gelukkig ( !!!!! ) ( ',',',' pfffff ',',',' ) alles m.u.v. van het verlies van een week e-mailberichten weer bereikbaar en uitleesbaar, althans voor zover ik tot nu toe kan overzien.

  Thans ben ik druk doende de gekrenkte bootschijf leeg te halen en mijn rand-apparatuur, drivers en mijn softwareprogramma's opnieuw te installeren.
  Ook moet ik er mij nu toe zetten ouwe troep te verwijderen…
  Wat gaat daar een hoop tijd in zitten!.. en achteraf mag ik blij zijn dat het nu, bij aanvang van mijn vakantie is gebeurd en niet in een drukke werkperiode!
  Plezierige bijkomstigheid is natuurlijk wel dat ik nu weer een 'schoon' en vlot draaiend systeem krijg.
  Als alles is 'ge-retreived' zal ik de 'zieke' harddisk opnieuw formatteren en heb ik die weer beschikbaar voor andere zaken b.v. een 'test'-installatie van Windows Vista…
  Of misschien dat ik over een jaar eenzelfde actie onderneem door mijn eigen Windows XP Home-fabrieksversie (Medion) er weer op te zetten, dan heb ik wel de oude situatie terug met backup-cdrom…

  In ieder geval wilde ik degenen die op mijn oproep hebben gereageerd van e.e.a. op de hoogte brengen gezien de moeite men heeft willen nemen om een oplossing van mijn probleem te bereiken, waarvoor ik nogmaals hartelijk dank zeg!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.