Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe kan je een draadloos netwerk beveiligen?

Anoniem
gerben
4 antwoorden
  • Ik pas op het huis van mijn buren, en hun klaagde laatst over het feit dat hun internet behoorlijk traag was. En dat was volgens hun in het begin niet zo, nou kwam ik erachter dat hun draadloos netwerk totaal niet beveiligd is en dus dat iedereen in de buurt gewoon kan verbinden. Dus mijn vraag is hoe kan je een draadloos netwerk beveiligen? Ik weet wel dat het met een wep key kan maar ik heb geen flauw idee hoe je dat moet instellen.
  • [quote:6b67380d70="Midna"]Dus mijn vraag is hoe kan je een draadloos netwerk beveiligen?[/quote:6b67380d70] Zo te zien is die vraag hier al eerder gesteld http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=180190&highlight= Verder is er ook nog de site van Microsoft Draadloos netwerk beveiligen in 30 minuten http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/techniek_techniek/beveiligingwifi.aspx
  • [quote:482c365d9a="jolo"][quote:482c365d9a="Midna"]Dus mijn vraag is hoe kan je een draadloos netwerk beveiligen?[/quote:482c365d9a] Zo te zien is die vraag hier al eerder gesteld http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=180190&highlight= Verder is er ook nog de site van Microsoft Draadloos netwerk beveiligen in 30 minuten http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/techniek_techniek/beveiligingwifi.aspx[/quote:482c365d9a]
    Bedankt voor die links, is er ook nog een manier om te zien wie er verbonden zijn met de draadloze router? Via een console of iets dergelijks?
  • Dat soort informatie is vaak te zien op de router (als je daarheen gaat in je explorer).

    Verder wil ik nog graag even aanstippen dat je geen WEP wil gebruiken. Het kraken van een WEP sleutel is voor een hacker die een beetje kennis van zaken heeft een kwestie van seconden.. kies daarom een meer geavanceerde beveiligingsmethode. Kies hiervoor ook een goede sleutel (vrij lang.. je hoeft het toch immers maar 1 keer in te toetsen en niet enkel alphanumeric gebruiken).

    Good luck!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.