Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Antivirus/beveiliging

Anoniem
Endor
4 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een goede, niet moeilijk te bedienen antivirus/beveiliging programma. Normaal gesproken maak ik gebruik van antivirus/beveiliging programma's die gratis zijn. Die werken vaak beperkt. De ene keer speuren ze wel virussen op, maar je kunt ze niet verwijderen tenzij je een licentie koopt. De andere keer kun je de virussen wel verwijderen, alleen geeft het programma aan dat er, in een periode van 1 maand, maar 5 virussen zijn binnen gekomen. Ik vertrouw het niet zo.. Vandaar.

  Ik zit met de volgende merken: McAfee en Symantec Norton. Welke is beter? Of is er weinig verschil? Wat ik van Symantec Norton lees is dat ze maar 1 jaar bescherming bieden als je zo'n pakket koopt?! Downloaden beter/goedkoper? Of toch McAfee Total Protection 2008?

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met antivirus/beveiliging programma's. Gekocht of gedownload.

  Bvd,
 • Volgens mij zijn de twee genoemde mogelijkheden niet de beste op dit gebied..

  Als ik zou moeten kiezen zou de keuze zijn tussen Kaspersky en AVG (de laatste is gratis). Ik zelf gebruik Kapersky al jaren en dat bevalt prima :)
 • Je kunt ook NOD32 nemen. http://www.eset.com/smartsecurity/
  Norton en Mcafee zou ik ook links laten liggen, dan kun je er nog beter avg en comodo op zetten.
 • Als je een betaalde wil zou ik gaan voor Kaspersky, onlangs uitgebreide test gedaan voor het werk naar virusscanners, dit is momenteel wel een van de betere zo niet de beste.

  Avast en AVG zijn trouwens ook prima gratis alternatieven. Onderschat deze niet en ga er niet vanuit dat betaald beter is. Avast en AVG verslaan de meeste betaalde producten zoals Norton en Etrust met gemak.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.