Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraagje over Mbam

Anoniem
gerardb
6 antwoorden
 • Ik lees altijd met belangstelling hoe de deskundigen op dit gebied de spy- malware infecties weten te bestrijden cq op weten te lossen. Wat mij vaak opvalt dat hierbij regelmatig het gebruik van steeds wisselende programma's wordt aangeraden. De laatste tijd zie ik steeds vaker Mbam opduiken. Overigens zonder problemen te hebben heb ik dit progje ook geïnstalleerd en gedraaid. Nu valt mij het volgende op: bij de snelle scan wordt er niets gevonden. Echter bij een volledige scan krijg ik 4 meldingen. Deze zijn alle van het programma van Magix, Foto's op CD en DVD, wat overigens een door mij gekocht programma is, dus legaal. Het betreft de melding: Adware.Agent en de betreffende files heten allemaal addoninstall.exe die in 4 verschillende mappen/submappen van Magix voorkomen. Mijn vraag is of hier echt iets mee aan de hand is of dat ik de meldingen kan negeren. Het zou toch van de gekke zijn dat in normaal gekochte programma's rotzooi zit!
  Graag een reactie.
 • Ja dat kan.

  Een virus of malware/spyware kan zich in die foto nestelen waardoor die foto als malware aangegeven wordt.
 • OK, het zou dus kunnen maar waarom wordt het dan bij een snelle scan niet gevonden? Of kan dat komen omdat het geen ernstige bedreiging is? Heb je overigens een idee wat de bedoeling van deze file is? Als je erop klikt gebeurt er nl. niets. Wat adviseer je: verwijderen of laten staan?
  Bedankt alvast.
 • Bij een snelle scan scant hij niet alle items dat op je pc staat. (De voornaamste files die malware/spyware kunnen bevatten)

  Bij een volledige scan wordt héél je pc gescant en is de kans op gevonden malware/spyware een stuk groter.
 • Bedankt voor de reactie. Gisteren zijn we terug gekomen van een 17 daagse vakantie vandaar mijn late reactie.
 • Let er wel op dat, als je meerde gebruikers accounts heb op je computer, je op élk account MBAM moet laten lopen! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.