Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

"system defender en virus remover 2008" zijn zelf

Anoniem
Peter Vooges
4 antwoorden
 • Vanmiddag liep mijn pc ineens over van de virus waarschuwingen en gratis aanbiedingen van de oplossing door boven genoemde progs te gebruiken. Het schijnt zo te zijn dat deze progs eerst zelf de virussen ingebracht hebben, om ze daarna tegen fikse betaling weer te verwijderen. Ook schijnen ze te proberen om via Credit cards mensen op te lichten. Op google heb ik dit dus gevonden. Ik weet nu niet meer wie ik kan vertrouwen om van mijn probleem af te komen. Ik vertrouw op jullie hulp.

  Jack OGB
 • Gewoon scannen met norton of agv of trend micro 8)
 • Gewone virusscanners zullen (normaal) niet volstaan. Maak een logje met HiJackThis en hang het hier aan een volgende bericht.

  Download HiJackThis hier :
  http://www.trendsecure.com/portal/en-US/tools/security_tools/hijackthis

  Dubbelklik op HJTInstall.exe
  Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snel koppeling wordt op je bureaublad geplaatst. Klik op "Do a systemscan and save a logfile". en hang dit logje aan je volgende bericht.

  NB. Ben je een gebruiker van Windows Vista dan moet je eerst rechtsklikken op HijackThis.exe en dan kiezen voor "Run as Administrator".
 • Ik ben er al uit. Gewoon met een antivirus programma werkte dus niet want alles was al vast gelopen. Ik kon alleen met de koude 'uit'-knop XP laten stoppen. Ik heb vroeger al eens hulp van Hijack this gehad, was ook niet gemakkelijk, en duurde toch wel een paar daagjes vóór het probleem opgelost was. Daarom heb ik nu maar XP op een tweede HD gezet en toen mijn doc's gered en daarna de geïnfecteerde schijf geformateerd. Ik heb het virus vermoedelijk gekregen doordat ik via Bit Torrent NOD32 tegen kwam en ik die wel eens wilde proberen. Na het opstarten hiervan en een scan die alles veilig verklaarde, barste de bom. Afin, eind goed al goed. Bedankt en tot een volgende keer, Jack

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.