Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

langzaaam vlak na opstarten

Anoniem
KeesA
7 antwoorden
 • is het normaal dat mijn pc vlak na opstarten enkele minuten traag reageert. daarna gaat het weer. lijkt wel of hij moet opwarmen. Er starten 2 dingen van windows op die hij nodig heeft en avg.
 • Zijn er schijnbaar opstarters/achtergrondprocessen die werkjes te doen hebben. Open direkt bij het opstarten taakbeheer eens en kijk welke processen de eerste minuten aardige percentages processortijd/geheugen opslokken.
 • ok, ik heb us gekeken en blijkt dat bij opstarten en vlak erna het proces 'avgrsx' veel gebruikt. Daarna neemt dit af tot bijna niets (meest 0). tijdens werken met pc staat er een hoog gebruik bij 'niet-actieve systeemprocessen'
 • 1. Niet aktieve systeemprocessen zo hoog mogelijk, graag: dit is het deel van je systeem dat VRIJ is, dus dat niet gebruikt wordt.

  2. AVGRSX is obderdeel van je AVG antiviruspakket. Waarschijnlijk heb je die ingesteld om bij elke opstart een deel van je systeem automatisch te scannen. En dat vertraagt veel. Ga naar de AVG instellingen en schakel elke automatische scan uit.
 • [quote:93b6383e8e="KeesA"]1. Niet aktieve systeemprocessen zo hoog mogelijk, graag: dit is het deel van je systeem dat VRIJ is, dus dat niet gebruikt wordt.[/quote:93b6383e8e]

  als dat deel vrij is, dan betekent dat toch juist dat daar niks loopt???:S:S
 • [quote:b58f2fc35b="remco p"][quote:b58f2fc35b="KeesA"]1. Niet aktieve systeemprocessen zo hoog mogelijk, graag: dit is het deel van je systeem dat VRIJ is, dus dat niet gebruikt wordt.[/quote:b58f2fc35b]

  als dat deel vrij is, dan betekent dat toch juist dat daar niks loopt???:S:S[/quote:b58f2fc35b]
  Klopt. Dat deel van je systeem is dus gereserveerd voor eigenschappen die je later opstart; MSN, je browser, Office, spelletjes. Hoe meer, gereserveerde eigenschappen, hoe beter :)
 • [quote:2b6733aee9="KeesA"]AVGRSX is obderdeel van je AVG antiviruspakket. Waarschijnlijk heb je die ingesteld om bij elke opstart een deel van je systeem automatisch te scannen. En dat vertraagt veel. Ga naar de AVG instellingen en schakel elke automatische scan uit.[/quote:2b6733aee9]AVGRSX is de Resident Shield van AVG en dus de permanente controle van het antivirusprogramma. Dus niet echt een goed idee om deze automatische controle uit te schakelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.