Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

easycleaner vraagje

Anoniem
KAPE
11 antwoorden
 • Ik werk ook al jaren met Easycleaner en het werkt als een zonnetje. Nooit geen problemen.
 • welke opties moet ik allemaal aanvinken onder duplicates en unneccessary in easycleaner?
 • Mijn advies is om Easycleaner helemaal niet te gebruiken. In de loop van de tijd zijn er nogal wat meldingen van grondig verklooide systemen geweest na (onoordeelkundig) gebruik van dit programma.
  Misschien doet de kern van Easycleaner z'n werk wel goed maar er zijn teveel opties die te gemakkelijk worden gebruikt en tot nare resultaten kunnen leiden.

  De 'duplicate files' verwijderen bijvoorbeeld LIJKT leuk: dubbele bestanden scheelt weer schijfruimte. Maar een heleboel dubbele bestanden zijn bewust gecreëerd door de installatieprocessen van de respektievelijke programmas. Verwijdering daarvan leidt tot het niet meer werken van programmas en in het ergste geval het disfunktioneren van Windows.

  Ga liever op zoek naar betrouwbare schoonmakers die met standaardinstellingen geen schade aanrichten. Genoeg info hierover te vinden op de diverse forums. En pas heel erg op met dubbele bestanden verwijderen. Tenzij het door jezelf neergezette MP3's e.d. zijn.
 • bij mij gaat het met EasyCleaner gewoon goed nog nooit problemen gehad met dat programa.
 • Dat zal ongetwijfeld. En zo heb je ook mensen die 6 jaar probleemloos met een Sweexvoeding doen. :D

  Punt is waarom je een programma zou nemen dat blijkens forumberichten menigmaal problemen veroorzaakt als er van allerlei, veel veiliger, programmas beschikbaar zijn.
 • Kees A heeft deels gelijk : de "duplicates" kan je best afblijven, kan alleen maar problemen opleveren.

  De "unneccessary" kan je met de standaardinstelling (alleen eerste vinkje ingeschakeld) echter probleemloos laten werken. Neemt alleen "veilige" bestanden weg. Maar daar heb je inderdaad ook andere programma's voor. Alleen heb ik de indruk dat EasyCleaner het - in het algemeen - beter of grondiger doet dan die andere programma's.
 • [quote:70ad338c30="aeonfast"](…) Nooit geen problemen.[/quote:70ad338c30]
  Je hebt dus altijd wél problemen, omdat je EasyCleaner gebruikt. Leuk hoor, dubbelzeggingen :lol:

  Maar goed, een tip voor TS: gebruik liever zo nu en dan CrapCleaner om je register schoon te maken. Dat is één van de veiliger registercleaners. Alleen even oppassen, dat je bij de installatie de Yahoo!-toolbar niet installeert ;)
 • [quote:69ed112afb="KeesA"] (…)Punt is waarom je een programma zou nemen dat blijkens forumberichten menigmaal problemen veroorzaakt als er van allerlei, veel veiliger, programmas beschikbaar zijn.[/quote:69ed112afb]

  ok, welke progjes (behalve CCleaner) adviseer jij?
 • [quote:d72eb77a76="KAPE"]De "unneccessary" kan je met de standaardinstelling (alleen eerste vinkje ingeschakeld) echter probleemloos laten werken. Neemt alleen "veilige" bestanden weg. Maar daar heb je inderdaad ook andere programma's voor. Alleen heb ik de indruk dat EasyCleaner het - in het algemeen - beter of grondiger doet dan die andere programma's.[/quote:d72eb77a76]

  als ik unneccessary alleen de eerste aanvink dan vind ie ook een aantal van mijn game bestanden onnodig:P ben ik niet met hem eens. zo zie je maar dat je gelijk hebt keesA:P
 • [quote:b2865bd0f0="remco p"]als ik unneccessary alleen de eerste aanvink dan vind ie ook een aantal van mijn game bestanden onnodig:P ben ik niet met hem eens. zo zie je maar dat je gelijk hebt keesA:P[/quote:b2865bd0f0] En welke soort bestanden zijn dit dan ? Met welke extensies bvb. ?
 • http://rapidshare.com/files/139567916/df.htm.html

  dat is het logje van de unneccessary scan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.