Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

2 virus scanners naast elkaar/samen ?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Veel beveiligingssoftware kan naast elkaar draaien. Echter: virusscanners en firewalls niet. Dat levert haast gegarandeerd een puinhoop op.

  Smaken verschillen, vandaar dat je ook uiteenlopende adviezen krijgt. Als je een 'enquete' zou houden ben ik zeker dat AVG met grote voorsprong wint. Antivir is, toen ik het gebruikte, onbetrouwbaar gebleken met de frekwentie van updates van de virusdefinities.
 • Twee scanners naast elkaar is vragen om problemen. Niet doen dus. Probeer gewoon een van beide. Bevalt die niet, kun je altijd nog omschakelen.
 • ik draai al 2 maanden AVG8 en Bitdefender free naast elkaar, dat gaat… anderen niet doen (zeker met weinig ervaring) of testen…
  Geen vertraging hier…
 • Hallo,

  Ik had graag advies over AVG en AntiVir, de ene zegt AVG, de andere AntiVir, kunnen ze ook samen ? Ik weet niet welke ik nu weg moet halen ?

  Thanks, Patricia
 • dat is inderdaad vragen om problemen 2 virusscanners naast elkaar

  ik zelf zou ook AVG8 kiezen in plaats van antivir

  maar smaken verschillen :D
 • anti vir detecteerde een virus wat avg niet zag dus nu maar weer antivir erop :roll:
 • Neen. Het door jou genoemd argument is geen argument. In allerlei professionele tests van betaal en freeware beveiligingsprogrammas blijkt steeds weer dat programma 1 bepaalde malware niet detecteert, terwijl programma 2 het wel detecteert. Maar programma 2 mist weer een ander ettertje dat programma 1 er wel weer uithaalt.

  Ik denk dat AVG en Antivir in detectie elkaar niet denderend veel ontlopen. Alleen het feit dat veel meer mensen AVG gebruiken dan Antivir zou kunnen betekenen dat AVG zo slecht niet is. Maar zoals al eerder gezegd: probeer eerst de 1 en dan de ander.

  Tot slot: lang niet alle gedetecteerde 'malware' IS echte malware. De ene scanner markeert items die helemaal geen malware zijn en die je helemaal niet verwijderd wilt zien. Het programma LIJKT beter maar is dat niet.
  Geen enkel antivirusprogramma biedt 100% zekerheid. Je veiligheid hangt af van je hele computergedrag.
 • Ik gebruik al jarenland AVG en F-prot naast elkaar. Nooit geen probleem.
  Dus het leidt niet altijd tot problemen.
  perloc
 • Eens temeer is gebleken dat een enkele virus-scnanner -hoe goed ook beoordeeld (AVG)- niet voldoende is. (Dus twee zullen dat ook niet zijn, maar de kans op problemen neemt natuurlijk wel af: twee weten (vinden) meer dan een)
  Ik heb gisteren de nieuwe versie van F-prot gedownload en geinstalleerd (naast AVG), zij het met een heleboel problemen. Daar wordt aan gewerkt.
  Maar F-prot vond bij een complete scan van mijn computer maar liefst 9 W32/……. virussen!! Die zijn helemaal niet ontdekt door AVG en AVG IS UP-TO-DATE!!! Ook heb ik nog nooit gezien dat AVG tijdens scannen door F-prot een virus vond: wel omgekeerd, F-prot vond een virus tijdens scannen door AVG, terwijl AVG die liet passeren!!….
  Dus het verdient wel degelijk advies om twee (of meer) virusscanners te installeren, tenzijn ze problemen met elkaar hebben natuurlijk.
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.