Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kinderen op de computer - software

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Goedenavond,

  U kent allemaal het 'probleem': Kinderen en internet.

  Tegenwoordig wil ik graag op de hoogte zijn van wat mijn kinderen uitvoeren op de computer. Ik heb hier en daar al een beetje research gedaan en kwam op het programma genaamd 'goldeneye'.)(http://www.monitoring-spy-software.com/).
  Nou heeft dit programma jammer genoeg niet een 'video-optie'. Ik zou het helemaal perfect vinden, als alles wat er op het beeldscherm te zien is, (ongemerkt) (voor een korte tijd) wordt opgenomen. De kwaliteit van de opgenomen beelden hoeft uiteraard niet buitengewoon te zijn, omdat de harde schijf niet vol hoeft komen te staan.

  Ik dank u, zoals gewoonlijk, bij voorbaat.

  Met vriendelijke groet,

  Jaah90
 • Internet is een afspiegeling van de maatschappij, dus in feite zou je je kinderen dan ook met een webcam op de schouder naar school moeten sturen. :wink:

  Dit soort projectjes zijn doorgaans kansloos, kinderen zijn vaak handiger met pc's dan pa & ma en omzeilen dit soort dingen vaak makkelijk. Zeker wat oudere kinderen (12+) zullen het niet positief opvatten als ze erachter komen dat ze door ouders gewantrouwd en bespioneerd worden.


  Ik weet niet hoe oud de kinderen zijn waar het hier om gaat, maar vaak is het effectiever om de internet-pc op een centrale plek in huis te zetten en er met kinderen open over te praten wat ze zoal op internet doen. Voor kleine kinderen zijn er speciale browsers op de markt waarmee ze enkel op voor hen geschikte sites kunnen komen.
 • Qua redenering sluit ik me aan bij het voorgaande. Ik heb zelf tweemaal in de afgelopen tijd meegemaakt dat logees die langer bij mij verbleven hun kinderen op deze wijze (dan wel niet met beeld maar met een eenvoudiger tekst-keylogger) in de gaten hebben gehouden. Dat duurde maar kort: kinderen ontdekten het en dat leidde tot een langerdurend wantrouwen onderling.

  Ook een 'verborgen' programma geeft wel eens een popup, ook kinderen installeren/deïnstalleren wel eens wat waarbij het spionnetje iets van zich laat zien.

  Mocht je nou echt wat willen dan zou ik je wat anders willen aanraden: een vorm van 'parental control'. Daar zijn voldoende programmas voor. Ook een beveiligingspakket als BitDefender heeft een hele goede module parental control. Hiermee kun je op trefwoord (bijv. ´sex´) of groep sites en groepen sites uitsluiten. Je bepaalt dan zelf waarvan JIJ als ouder vindt wat niet mag in plaats van een stiekeme kontrole uit te voeren op ALLES wat je kinderen doen.

  En ALLES valt toch niet te kontroleren. Wat doen ze op bezoek bij vriendjes? En als jij ontdekt dat ze iets doen waar jij tegen bent? Ga je dat dan 'in algemene termen' en edukatief brengen? Moet je erg je best doen niet te verraden dat je elk woord dat ze typen elke dag aan het lezen bent.
  Eén ding kan ik je dus uit meervoudige ervaring vertellen: als kinderen er achterkomen dat ze zo grondig bespionneerd worden heb je een langdurige wantrouwensituatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.