Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welk virus programma laat zich installeren op CD?

Anoniem
perloc
4 antwoorden
 • Ik word af en toe gevraagd om computer problemen op te lossen. Die problemen worden nogal eens veroorzaakt door virus-vervuiling.
  Voorheen gebruikte ik F-PROT (van Frisk Software) om die op CD te zetten en die nam ik dan mee om op de probleem-computer los te laten.
  Voor de DEF files kon ik voorheen op de site van F-prot terecht, maar ze hebben dat afgesloten.
  Dus ben ik eigenlijk opzoek naar een virusprogramma wat ook vanaf een CD runt en waar ik regelmatig de DEF files kan downloaden en erbij branden.
  Iemand een idee? Liefst freeware natuurlijk….., want de service die ik verleen is ook "freeware" (lees vriendendienst).
  Cees van Perlo
 • Hier staan volgens mij al diverse AV programma's op. Definities kun je vast wel zelf toevoegen/updaten. Met enige kunstgrepen kan dit ook wel op een usb stick of schijf gezet worden.
  http://www.ubcd4win.com/downloads.htm
 • AV is de enige volgens mij. Die is 320 MByte groot! Dat kan ik met mijn langzame verbinding nooit behappen. Ik heb laatst f-prot gedowload 30Mbyte, 3 keer begonnen en steeds ergens in het midden afgebroken. Uiteindelijk gelukt m.b.v. Download accelerator Freshdow. Die kan een gebroken link herstellen. Size 30Mb duurt meer dan een uur om te downloaden normaalgesproken (en bij mij. 128kbit/sec=16kByte, maar dat haalt ie hooguit midden in de nacht.) Dus ik ben er zo'n beetje meer dan de halve dag mee bezig geweest.
  Een virus programma vinden op Internet is eenvouding, maar of die ook te zetten is op een CD is een kwestie van ervaring.
  MVG perloc
 • In deze lijst staan alvast vijf.
  http://www.ubcd4win.com/contents.htm

  Verder zijn er nog veel andere die erbij kunnen.
  http://www.bootcd.us/BartPE_Plugins_Category/antivirus/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.