Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Bescherming van data op je PC?

Anoniem
Paul1969
7 antwoorden
 • Hallo :)

  Ik ben benieuwd wat jullie allemaal doen m.b.t. het beschermen van data / bestanden. Ik heb van horen zeggen dat criminele organisaties steeds activer worden op data te misbruiken van consumenten. Tegenwoordig doen we alles met de pc.

  Mijn vader heeft toevallig iemand ingehuurd om het thuisnetwerk en de computers in huis (4) te beschermen tegen data misbruik en verlies. Zie ook ——— voor de objecten waar tegen beveiligd is. Zowel zijn we nu beschermd tegen data misbruik maar ook tegen data verlies (in de vorm van backup).

  Wie heeft zich wel eens da vraag gesteld: [b:267a7bf751]welke data heb ik en kan ik deze data ook missen? [/b:267a7bf751][b:267a7bf751]En hoog gevaarlijk kan deze data zijn als het door derde word misbruikt?[/b:267a7bf751]

  Ik ben toch wel geschroken wat er allemaal mee kan gebeuren. En de groep die gevaar loopt is gewoon heel erg groot, dus verkleint wel het risico dat ze jou net moeten hebben.

  [b:267a7bf751]Hoe beschermen jullie je bestanden etc.?[/b:267a7bf751] :o
 • Ik snap je opmerking niet helemaal? Bedoel je voor de bedreigingen vanaf internet? Of voor back-up e.d. van materialen op de pc's van bedrijven? Inbraken in bedrijven/thuis en stelen van hardisk e.d.?

  Toevallig hier niet een linkje geplaatst om reclame te maken :?
 • Reclame…. hoe zo????
  Voor een bijna lege website….. de informatie erop is vast gestolen….. :evil:
 • Las ook nog op deze site dat ze nix met crematies van doen hebben:

  Eerlijk, dus geen ver[b:05b45abad5]assingen[/b:05b45abad5]

  :oops:
 • Ik denk dat consumenten weinig nadenken welke gegevens zij op een pc hebben staan. Zoals belasting, bankgegevens, prive documenten of foto's. Maar hoe belastend kan deze informatie zijn.

  Gelukkig werk ik zelf in de IT en vind beveiliging erg leuk. Dus heb mijn computer zelf beveiligd tegen misbruik, in hoever ik dat kan. Dus de componenten zoals encryptie, veilige backup, lekken applicaties dichten, anti virus, website checker, router beveiliging etc etc etc. Allemaal zelf uitgevoerd. Veel mensen hebben dat niet. Ik denk wel dat daar een vraag voor is, en alleen weggelegd is voor rijkere mensen.

  Dus ja, ik heb nagedacht over mij gegevens en welke risico's die kunnen vormen. Ook vind ik het wel een goed onderwerp.

  Offtopic.: heb ook even op de website van tallwall.nl gekeken. Vind eigenlijk wel een simpele overzichtelijke website, zonder *** reclame's. Maar alles is volgens mij ook op open-source gebaseerd.. en dat stemt bij mij natuurlijk altijd goed! Ik denk dat hij een goed punt heeft, want aan commerciele rommel heb je niks :) Daar willen de meeste bedrijven natuurlijk geld mee verdienen (licenties)
 • Ik heb mijn bovenstaande bericht even aangepast, want wil natuurlijk geen reclame maken.  David: heb jij slechte ervaring mee gehad, omdat je PC zo beveiligd heb?
 • encryptie, veilige backup, lekken applicaties dichten, anti virus, website checker, router beveiliging etc etc etc ook allemaal gedaan en geen affiniteit met ict.
  Het is vaak gemakzucht van de gebruiker waardoor iemand het schip ingaat. MAW mensen kunnen erg veel zelf. Het kost soms tijd oke….maar hoeft niet al te veel geld te kosten.
  De site gebruikt misschien open source materiaal maar de hele intentie van de site berust, naar mijn mening, toch niet alleen op liefdadigheid…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.