Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

microAV virus

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hey!
  Ik had enkele dagen geleden de tegenslag dat MicroAV toesloeg op mijn PC.
  Anderzijds ben ik er vrij vlug in geslaagd het gevaarlijkste onderdeel te verwijderen, namelijk het microAV.exe bestand zelf, inklusief de volder waar het stond en zijn volledige inhoud, maar…
  Ik zoek tevergeefs achter een methode om de laatste restanten die nog ergens moeten zitten, weg te werken.
  Het is zo: ik gebruik WinPatrol, een klein handig programmaatje dat me van alles en nog wat verwittigt, als er wat misloopt op mijn PC. Nu, dat programmaatje verwittigt me om de 2-3 minuten, dat microAV.exe nog als Startup Program aanwezig zou zijn op mijn PC, zonder dat ik evenwel nog andere narigheden van microAV.exe ondervind. Nu, microAV.exe zelf is er niet meer, dat heb ik dus handmatig weggedaan, en ik zie ook geen verdere tekenen meer dat er nog wat van overblijft, geen storingen, geen trojanen of andere malware die plots aktief wordt, niets wijst er nog op dat het er nog zou zijn, behalve dus die waarschuwingen van WinPatrol, die om de 5 minuten daar zijn.
  Ergens zit dus nog iets op mijn PC, dat voor WinPatrol niet aanvaardbaar is, en wat met microAV.exe in verband staat…
  Hoe kan ik detecteren waar en wat nog moet verwijderd worden?
  Greetz
  Jive1
 • Is volgens mij geen virus maar een agressief zich opdringend 'veiligheids'programma dat er op uit is je te laten betalen voor de aanschaf van een niet werkend iets.. Hoe is je Engels?

  Klik.

  Kijk naar de 'Manual removal instructions'.
 • Hey!
  Ik hoop echt dat je gelijk hebt, maar….
  Er is zeker méér aan de hand met dat ding!
  Toen ik bij het surfen op internet, op zoek naar een converter-programma om swf-bestanden om te zetten in mp3, viel me op dat een bepaald programmaatje op honderden verschillende sites aanbevolen werd. Ik heb het enkele malen gedownload als trial maar steeds voldeed het niet, omdat telkens maar de helft van het swf-bestand omgezet werd. Men moest eerst betalen en pas dan zou het ding met voldoening werken.
  Bij één van die downloads liep er wat mis. Plots verscheen er op mijn scherm een venster dat me eerst helemaal overtuigde dat het van Microsoft was, omdat alle kenmerken van Microsoft-layout van hun beveiligingsprogramma's daarop nagebootst waren, maar dan dacht ik: nee! het is van mijn AVG-antivirus-programma, want daar leek het ook erg op, en dat ding begon zogenaamd te scannen en vond een hele hoop trojanen en virussen op mijn pc. Ik heb dat proberen te stoppen, maar je moet begrijpen, op zo'n moment grijpt een stukje paniek ook toe, en het lukte dus eerst niet. Uiteindelijk heb ik dat ding gestopt, en ik ben direkt gaan zoeken, en vond een folder "MicroAV" in mijn Program Folder, en daar stond een programmaatje microAV.exe plus enkele andere bestanden, een dat-bestand en een ini-bestand.
  Ik heb alles verwijderd, en blijkbaar is het ook helemaal verdwenen…
  Ik heb dan onmiddellijk daarna mijn AVG mijn pc laten scannen, en inderdaad, er werden een vrij belangrijk aantal trojanen en virussen gevonden, en dat, terwijl mijn AVG me aanduidde dat ik "protected" was zoals trouwens permanent. Ook Spybot, wat ik nadaien liet lopen, vond nog allerlei dingen die ik eerder nooit gezien had….
  Alles is nu opgekuist, maar, mijn WinPatrol, die onmiddellijk alarm sloeg toen dat ding in gang was geschoten, blijft nog steeds zeggen dat het er nog zou zijn, en wel in de folder MicroAV, die ik zelf handmatig heb verwijderd!
  Als het dan al geen virus zou zijn, dan is het alleszins een zeer ambetante malware, die me nu al 3 dagen bezighoudt om te kunnen vinden waarom mijn WinPatrol me blijft waarschuwen…
  Dat is nu mijn probleem, want microAV is weg, daar ben ik zeker van, maar waarom blijft mijn WinPatrol me steeds waarschuwen?…..

  Weet iemand iets beters?
  Greetz
  Jive1
 • Waarom lees je niet? In de link staat allereerst duidelijk vermeld dat het progje zich vermomt als een kruising tussen een MS programma en wat anders. Ten tweede staan er aanwijzingen om in je register de kernzaken op te schonen.

  Je hebt een .exe en/of een map verwijderd, maar als je nou de konkrete verwijderaanwijzingen in de link leest zie je dat dat niet voldoende is. En een virusscanner verwijdert vaak lang niet alle resten.

  Als je Engels niet voldoende is helpen we je, maar als je niet wilt lezen gaat je probleem de wereld ook niet uit. Hoevaak je je vraag ook herhaalt. :wink:
 • Hey!
  Je denkt misschien dat ik niet lees….
  Maar ik had dat allemaal al gedaan, ingevolge wat ik vond op een andere plaats, waar dezelfde punten verteld werden, die nodig waren om te verwijderen. Ook mijn registry is helemaal opgekuist van die dingen!
  Greetz
  Jive1
 • Hey!
  Zéér merkwaardig is…
  Gisteren had ik een volledige manuele opkuis gedaan, zoals ik voorgeschreven gevonden had op een andere plaats op 't net, anders dan wat jij nu aanraadt.
  Toen ik zoëven ging nakijken, bleken weer 4 lijnen in mijn registry gegevens over microAV te bevatten. Ik heb die weer verwijderd, maar…. Die liljnen verschijnen gewoon weer terwijl ik mijn registry nog bezig ben te kuisen. Die zelfde lijnen verschijnen steeds opnieuw. En mijn WinPatrol blijft me waarschuwen…..
  Er is dus nog wat anders met dat ding! Maar wat?????????????

  Greetz
  Jive1
 • Als je nou zoveel mogelijk opkuist en daarna een systeemherstel uitvoert. Is er altijd kans dat met een vorig register de boel schoon is. Als de rotzak niet in je register zit maar elders op je schijf ondergebracht is en vandaaruit registervermeldingen aanmaakt ben je nog niets verder. Maar wie weet?
 • Nou….
  Ik heb natuurlijk verdergezocht……
  Toen dacht ik ineens: ik kijk eens wat ik juist weggedaan heb met die microAV-folder. Ik ga dus kijken in de Recycler, en daar staan die bestandjes , 4 in totaal, met de naam microAV en nog een extensie daarbij. Ik dacht: ik doe ze helemaal weg, en delete ze dus alle 4. Ik kuis nog even mijn registry opnieuw op…

  Wil je weten, dat ik sindsdien géén waarschuwingen meer krijg van mijn WinPatrol, en dat er ook géén nieuwe lijnen van microAV meer verschijnen in de registry!!!!!!!
  Hoe ik dat nu moet uitleggen, weet ik echt niet.
  Maar hopelijk is het nu definitief weg.
  Greetz
  Jive1
 • Niet zo moeilijk te beredeneren: wat in de prullenbak staat staat nog op schijf en kan nog gewoon z'n werk doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.