Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welk securytie pakket aanrader

Anoniem
None
17 antwoorden
 • [quote:1b39040539="jolo"](…)Maar ik ben van gedachte veranderd. En ga het proberen met bovengenoemde BitDefender Internet Security 2009. [/quote:1b39040539]
  'k Ben benieuwd :)
  Zou je t.z.t. willen laten weten wat je ervaringen zijn? Ik ben altijd vooral nieuwsgierig naar het gebruiksgemak en de systeembelasting. Met de efficiency en zo zal het bij BitDefender wel goed zitten (zoals gezegd, zelf ben ik niet zo'n voorstander van alles-in-één pakketten maar in veel gevallen is het gewoon de meest praktische oplossing).
 • [quote:81a90bb0fc="HankPiano"]Zou je t.z.t. willen laten weten wat je ervaringen zijn? Ik ben altijd vooral nieuwsgierig naar het gebruiksgemak en de systeembelasting. [/quote:81a90bb0fc] Dat zou ik inderdaad wel kunnen doen. Ik verwacht die BitDefender Internet Security 2009 pas aanstaande zaterdag aan te schaffen bij het computercollectief. Dus daarna pas zou ik er iets over kunnen melden. Ik installeer 'm dan om mee te beginnen op mijn onlangs aangeschafte laptop uit mijn onderschrift, onder Windows XP SP3.
 • Welk zou het meest geschikte zijn voor een goede betrouwbare beveiliging en het minste belasting voor de processor. :wink:

  -Eset Smart Securytie
  -Kaspersky Securytie 2009
  -Bitdefender Internet Securytie 2009
 • Norton Internet Security Premier 2009 3 Users Euro 69.05 8)
 • ik heb een zelfbouwpakket… 8)
  Virusscanner: AVG + Bitdefender 10 Free *
  Firewall: Zonealarm Free.

  * werken probleemloos naast elkaar, geen enkele scanner is 100%, maar beiden scoren aardig hoog.
  Radio online zoek even in hun archief
  http://www.radio-online.nl/index.php
  4 september 2007: Hoe goed zijn gratis virusscanners?
 • [quote:8b91ee8680="telerke"]Welk zou het meest geschikte zijn voor een goede betrouwbare beveiliging en het minste belasting voor de processor. :wink:
  [/quote:8b91ee8680]
  Ik ben niet zo idolaat van de Eset Security Suite die je noemt, met name de firewall vind ik zwak. Maar goed, na jaren lang uitproberen van allerlei combinaties ben ik uiteindelijk uitgekomen op 1. NOD32 virusscanner 2. Look'n'Stop firewall en 3. de gratis versie van Malwarebytes' AntiMalware. Naar mijn mening een afdoende bescherming die hoegenaamd geen belasting is voor je systeembronnen.
 • [quote:843b512911="andre@home"]ik heb een zelfbouwpakket… 8)
  Virusscanner: AVG + Bitdefender 10 Free *
  Firewall: Zonealarm Free.

  * werken probleemloos naast elkaar, geen enkele scanner is 100%, maar beiden scoren aardig hoog.
  Radio online zoek even in hun archief
  http://www.radio-online.nl/index.php
  4 september 2007: Hoe goed zijn gratis virusscanners?[/quote:843b512911]

  Daar verschiet ik echter van dan deze producten geen conflichten geeft, meestal dat meerdere firewalls en viussoftware samen draaien dat dit troebels geeft. Succes. :wink:
 • Je kunt ook 1 virusscanner nemen…
  en….. bewezen is dat juiste pakketten een slechtere keuze zijn….
  Een pakket is vaak een compromis, de losse onderdelen kiezen is vaak veel beter.
  succes …. ;)
 • [quote:5ad6bab339="WIMMIENORTONXP"]Norton Internet Security Premier 2009 3 Users Euro 69.05 8)[/quote:5ad6bab339]

  Ach nee, die troep komt er bij mijn niet op hoor, Norton is zelf zo lek als een zeef en zwaar draaiend. Zelf al ondervonden en ook al bij andere personen die daar zo over klagen. Maar ja ieder zijn keuze.
 • [quote:74454031fd="telerke"]Maar ja ieder zijn keuze.[/quote:74454031fd]
  Dat is zeker waar :wink:

  Tegelijkertijd zie je dat juist vragen als 'wat is de beste beveiliging' bijna altijd (of in ieder geval váák) tot complete flame-wars leiden. Probleem is dat mensen altijd 'het beste'willen omdat ze dan 'veilig' denken te zijn. Naar mijn bescheiden mening is het de combinatie van interesse, gezond verstand en ervaring die beveiliging 'goed' maakt. Om die reden werkt mijn keuze voor [i:74454031fd]mij[/i:74454031fd] maar zal ik 'm aan niemand opdringen :)
 • [quote:c8019bbb5b="telerke"]Welk zou het meest geschikte zijn voor een goede betrouwbare beveiliging en het minste belasting voor de processor. [/quote:c8019bbb5b] Volgens deze twee reviews is BitDefender Internet Security de beste keuze. http://www.consumersearch.com/www/software/internet-security-software/ http://www.toptenreviews.com/internet-security-suite-review/ Die zo te zien pas binnen is gekomen bij het computercollectief.
 • Altijd een interessante discussie. 100 mensen 100 meningen. Ik gebruik al een aantal jaren NOD 32 die ik tot op heden nog niet op een fout heb kunnen betrappen. Sinds Vista gebruik ik geen aparte firewall meer. Ook maak ik gebruik van Malwarebytes. Is naar jullie mening de ngebouwde firewall van Vista nog steeds onbetrouwbaar?
 • [quote:25d879a18d="gerardb"]Ik gebruik al een aantal jaren NOD 32 die ik tot op heden nog niet op een fout heb kunnen betrappen. [/quote:25d879a18d] Die zal inderdaad ook wel goed zijn. Deze overwoog ikzelf onlangs ook nog. Om precies te zijn de ESET Smart Security - Thuis Editie, 1 jaar voor 1 pc, waar nod32 ook inzit. Maar ik ben van gedachte veranderd. En ga het proberen met bovengenoemde BitDefender Internet Security 2009.

  [quote:25d879a18d="gerardb"] Is naar jullie mening de ngebouwde firewall van Vista nog steeds onbetrouwbaar?[/quote:25d879a18d] Wellicht kun je deze conclusie zelf stellen met de info van http://www.security.nl/article/15423/1/%22Halfgare_Windows_Vista_Firewall_niet_de_moeite_waard%22.html en http://www.schoonepc.nl/optim/firewallsoftware.html
 • Als je naar verschillende testen kijkt scoort het nogal verschillend….
  http://www.virusbtn.com/vb100/archive/results?display=summary
  wel registreren….
  Dan zie je dat AVG heel constant goed is. (weinig specifiek verder in dit overzicht).
  In een andere test:
  http://www.av-comparatives.org/index.html?http://www.av-comparatives.org/seiten/comparatives.html
  en dan die van feb-08
  http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_02.php

  Daar zie je een veel genuanceerder beeld en waar sommige scanner het laten zitten. Een aantal scoort met virussen nog goed zoals AVG, Avira en GData beter, maar met bijv met trojan/malware zie je nog grotere verschillen.
 • [quote:84b350600a="jolo"]Dat zou ik inderdaad wel kunnen doen. Ik verwacht die BitDefender Internet Security 2009 pas aanstaande zaterdag aan te schaffen bij het computercollectief. Dus daarna pas zou ik er iets over kunnen melden. [/quote:84b350600a] Inmiddels heb ik BitDefender Internet Security 2009 aangeschaft. Eerst heb ik Norton Internet Security 2007 (OEM Edition) with 90 days of virus definition updates en bijbehorende applicaties verwijderd via Configuratiescherm. Om daarna Symantec Remove utility te draaien.

  Daarna heb ik BitDefender Internet Security 2009 geïnstalleerd. Aan het einde van de installatie moest de laptop opnieuw worden opgestart. En volgt de BitDefender registratiewizard. Standaard zit er een 30 dagen sleutel in. Op de voorkant van het meegeleverde installatie handleiding, staat de activtiecode. Na deze te hebben ingetypt en OK. Daarna kan een BitDefender-account worden aangemaakt Als ik dit aanmaak en voltooi, ontvang ik de activatie email. Als ik op een link daarin klik, dan start Internet Explorer 7. Daarop wordt mijn Bitdefender account getoond. Ik weet alleen nog niet waarom daar bij BitDefender Internet Security 2009 Evaluating staat. Ik heb tenslotte een licentie van twee jaar.

  Dan verschijnt de BitDefender Configuratiewizard. Stap 1 van 9. Volgende. Op stap 2 selecteer ik Geavanceerde weergave. Volgende. Stap 3 over Thuisbeheer configuratie sla ik over. Stap 4 over Indentiteitregelpagina beheren sla ik ook over. Volgende. Ook Stap 5 over ouderlijk Toezicht sla ik over. Volgende. Stap 6 over Anoniem Virusrapport configuratie waar de opties Virusrapport verzenden en Uitbraakdetectie BitDefender inschakelen zijn voorgeselecteerd. Volgende. Stap 7 waar de opties BitDefender updaten, Een snelle systeemscan uitvoeren en Elke dag om 2.00 u een volledige systeemscan uitvoeren, zijn voorgeselecteerd. Volgende. Op stap 9 kan het BitFender-account worden geopend. Voltooien. Over die BitDefender Configuratiewizard staat enig uitleg hierover in de meegeleverde handleiding.

  Als ik in het systeemtray dubbel-klik op het BitDefender icoontje en BitDefender Internet Security 2009 start, dan staat daar onder andere. Status: Er is 1 onopgelost probleem. Met daarnaast een knopje Herstel. Bij het overzicht staat Registratie: geldig. En vervalt binnen 730 dagen. Aan de linkerkant kunnen de gegevens die ik selecteerde in BitDefender Configuratiewizard, handmatig worden gewijzigd. Als ik klik op het knopje Herstel, dan zie ik dat er nog niet was gescand op malware. Ook daar staat een knopje Herstellen. Even later verschijn er OK.

  En inmiddels is BitDefender 2009 begonnen aan de Diepe systeemscan. Stap 1 van 3. Stap 2 samenvatting resultaten. 1 bedreiging(en) van 152 object(en) vragen uw aandacht. Je dan kiezen tussen Geen actie ondernemen en zichtbaar maken. Ik kies voor die laatste optie. De samenvatting is dan. Opgeloste items: 152. Onopgeloste items: 0. En in het groen. Er zijn 152 bedreigingen verwijderd.

  Om het opruimingsproces te voltooien, moest het systeem opnieuw worden opgestart. En er konden 8743 items niet worden gescand vanwege een wachtwoord bescherming. Met de vermelding dat er kan worden gedrukt op knop "Toon Logbestand" voor de details. Daarin staat zo te zien dat de niet gescande items allen in de C:\SWTOOLS map staan. In die map staan alleen applicaties, drivers en osfixes van de meegeleverde XP recovery CD's.


  @HankPiano Is dit voldoende info voor een eerste indruk?

  [quote:84b350600a="HankPiano"] Ik ben altijd vooral nieuwsgierig naar het gebruiksgemak en de systeembelasting [/quote:84b350600a] Op de moment dat de Diepe systeemscan bezig was, varieerde dit zo te zien tussen de 15 en 60 procent. Zodra deze voltooi is zakte het CPU gebruik terug naar 2 tot 7 procent.
 • Thanks, jolo, voor je uitgebreide 'eerste indruk' :)

  Het installeren van zo'n pakket is met het doorlopen van al die stappen altijd een hele klus op zich, maar het klinkt allemaal heel overzichtelijk. Laat je BitDefender daadwerkelijk iedere dag een full scan uitvoeren? (eerlijk gezegd is het geloof ik jaren geleden dat ik NOD zo'n scan liet doen, hooguit de C-schijf en dan verder bestanden die ik binnenhaal m.b.v. het snelmenu)

  Ik ben vooral nieuwsgierig naar je verdere ervaringen, of hij je systeem niet vertraagt, betrouwbaarheid, snelheid van updates. dat soort dingen. Een vriend van me heeft net een nieuwe laptop gekocht, waarop - hoe kan het ook anders - de Norton Security Suite. Nou hoor ik verhalen dat de laatste versie van Norton wel weer wat beter is, minder belastend en zo, maar als het tegenvalt is een alternatief als BitDefender natuurlijk welkom.
 • [quote:4626b5bc29="HankPiano"] Ik ben vooral nieuwsgierig naar je verdere ervaringen, of hij je systeem niet vertraagt, betrouwbaarheid, snelheid van updates. dat soort dingen. [/quote:4626b5bc29] Dat is niet iets wat ik direct kan melden. Het is de tijd dat dit zal moeten leren.

  Ik ben wel alvast enkele problemen tegengekomen, waarvan ik nog niet weet of deze BitDefender gerelateerd zijn. Toen ik deze avond weer wilde inloggen op mijn laptop in XP, werd het beeld zwart. Ik kon via Ctrl Alt Del taakbeheer starten en daarmee uitloggen. Na het opnieuw inloggen leek het weer in orde.

  Maar op deze laptop staat ook nog Ubuntu Linux. Toen ik daarnet vanuit Ubuntu Linux de laptop opnieuw opstarten om in te loggen in XP zag ik wel de XP desktop, maag geen taakbalk. Ga ik met de muis naar beneden dan verschijnt een zandloper. Of wel XP SP3 is vastgelopen. Via Ctrl Alt Del taakbeheer kon ik de laptop wel weer opnieuw opstarten. Dan gaat het inloggen weer wel goed.

  Alleen had het draadloze netwerk ondanks de uitstekende signaal sterkte, beperkte of geen verbinding. Dat heb ik vanmiddag ook al één keer gehad. Ik weet dus nog niet of dit met BitDefender te maken heeft. Alleen dat deze problemen er niet waren met de grondig verwijderde Norton Internet Security 2007.

  Dat bekijk ik morgen wel weer verder.

  Edit 26 oktober

  Ik heb inmiddels die XP SP3 op mijn laptop uit mijn onderschrift geüpdatet. Eerst de chipset drivers van de Intel website. En omdat ThinkVantage System Update 3.0x niet wilde werken, heb ik die via ThinkVantage System Update 3.14 van de IBM website alsnog kunnen updaten. Het lijkt erop dat daarmee de bovengenoemde problemen zijn opgelost.

  Ik heb nog het volgende getest. Namelijk via schaakprogramma Fritz 8.0 van Chessbase. Deze heb ik via Engine – Engine test automatisch laten schaken. Zowel bij alleen BitDefender op de achtergrond als Antivirus Quick System Scan is de CPU gebruik van dat schaakprogramma als deze rekent 98/99% die zo te zien geen last heeft van BitDefender.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.