Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welke virusscanner?

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een goede virusscanner. Mijn McAfee abonnement is verlopen en ik heb wat zitten googelen naar tests en dergelijke.
  Antivir kwam goed uit de bus, maar die biedt weer geen emailbescherming, iets wat ik wel nodig heb.

  Vroeger gebruikte ik altijd norton, maar die werd op een gegeven moment zo log en traag dat ik overgestapt ben op McAfee.

  Aangezien die volgens de tests die ik gelezen heb niet meer zo goed presteert zoek ik aan goed alternatief.

  Ik heb ook een draadloos netwerk, met 3 laptops. 2 laptops hebben vista en eentje xp.
 • Norton Internet Security Premier 2009 is nieuw en onlangs getest als de minst zware virusscanner voor je systeem.De licentie is goed voor 3 computers en kost euro 69.95 Ik ben er zeer tevreden over! Kij anders even op www.Symantec.nl. 8)
 • Norton is jaren een kl*teding geweest. NOOIT WEER voor mij!

  Ik gebruik nu al een paar jaar NOD32 van eset (zie www.nod32.nl voor een proeftijdversie). Draait hartstikke ligt, en vind een hoop. Komt ook bij veel tests goed uit de bus.
  Dan nog gratis een leuke firewall erop, comodo of de laatste gratis versie van kerio/sunbelt (niet voor vista), en een spywarepreventie programma als spybot (teatimer). Dan zou je een heel eind goed moeten zitten.

  Je zou van hun ook de Eset smart security suite kunnen proberen, daar heb ik geen ervaring mee. Ik heb de firewall en de virusscanner liever los van elkaar.
 • Als je er voor wil betalen, raad ik je G-data aan.
  Komt meestal als beste uit de test en verslaat McAfee en Norton blindelings.

  G-data site: http://www.gdata.nl/portal/NL/

  Je kan ook een proefversie gebruiken, als je eens wilt proberen. :)
 • Ik gebruik AVG-free en het werkt op mijn computers probleemloos. Ook de updates binnenhalen & installeren gaat eveneens prima. En AVG kent een E-mailscanner die ook attachements controleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.