Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

welke firewall?

Anoniem
jpmg
6 antwoorden
 • Elders op dit forum schreef ik al dat ik sinds kort Windows XP als OS ben gaan gebruiken i.p.v. W98SE.
  Nu heeft XP zèlf een eigen firewall, da's natuurlijk prettig. Echter, heb inmiddels vernomen dat dit niet zo goed zou werken als een firewall van een ander bedrijf :roll:

  Tja er is keus genoeg hiervoor, maar met welke hebben jullie goede ervaringen?
  Als het even kan zou het fijn zijn als het een Nederlandstalig prog is :lol:
 • Zeker en vast Comodo!

  http://www.personalfirewall.comodo.com/

  Test het eens uit, zou ik zeggen. Persoonlijk vind ik het zeer goed.
 • meningen zullen uiteen gaan lopen
  mijn voorstel is om er een paar te testen, en zodoende diegene eruit tehalen die je het beste bevalt.
 • Dat er verschillend geoordeeld wordt over diverse producten is inderdaad te verwachten. Maar het ging er bij mij om welke firewall de 'meeste stemmen' :lol: zal krijgen.
  En daar is tot nu toe nauwelijks op gereageerd.

  Ik heb voorlopig(?) gekozen voor Comodo omdat die ook elders in het forum als aanrader werd genoemd. Mijn eerste indruk is dat deze firewall nogal gebruiksonvriendelijk is, vooral m.b.t. allerhande processen die worden genoemd en dan kiezen wel/geen toestemming. Ondanks dat ie Nederlands 'spreekt' begrijp ik er bar weinig van wat betreft de instellingen….

  Wellicht dat Lt. Weasel hierin helderheid kan geven, hij beoordeeld 'm immers als zeer goed.
 • [quote:49a3d6db12="Charles-98"]Ik heb voorlopig(?) gekozen voor Comodo omdat die ook elders in het forum als aanrader werd genoemd. Mijn eerste indruk is dat deze firewall nogal gebruiksonvriendelijk is, vooral m.b.t. allerhande processen die worden genoemd en dan kiezen wel/geen toestemming. Ondanks dat ie Nederlands 'spreekt' begrijp ik er bar weinig van wat betreft de instellingen[/quote:49a3d6db12] Ben het met de keuze van Lt_Weasel eens dat Comodo absoluut aan te raden is. Maar … Comodo is een firewall die je zelf uitgebreid moet "leren" wat mag en niet mag. En dat heeft als consequentie dat er - vooral in het begin - véél vragen gesteld worden of je een programma al dan niet toelaat. En dan is het aan de gebruiker om te bepalen wat hij/zij er mee wil doen. Dus wordt het - onmiddellijk na de installatie - wel even kijken naar elke melding die je krijgt. Zijn het vertrouwde programma's, dan kan je zonder problemen toelating geven … ken je de programma's niet, dan kan je best even (Google is your friend) uitzoeken wat deze doen en of ze legitiem zijn. Geen makkelijke klus … maar daar zal je even door moeten, om daarna een perfect afgestelde firewall te hebben.
 • Op www.schoonepc.nl heb ik een handleiding gevonden voor de comodo firewall. Heb deze uitgeprint en zal aan de hand daarvan het opnieuw proberen.
  Had deze firewall alweer van mijn computer verwijderd :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.