Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

bootable cd met AV-prog om besmette pc aan te pakken?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb hier een besmette pc. Een Celeron met XP en zodra ik deze aanzet gaat XP starten en dan gelijk System Antivirus 2008. En die kan ik niet stoppen om een anti-virusprogramma vanaf de usb-stick of cd-rom te starten.Ik heb uiteraard de CT-resquedisk maar die wil niet starten met de 3 Knoppix varianten.Is er een methode om zoiets aan te pakken? Ik kan natuurlijk wel met een bootable cd-rom de partitie gewoon weghalen en dan alles er weer op zetten maar dan ben ik ook mijn foto's kwijt. Er zit een SATA harddisk in en ik durf deze niet in een andere pc erbij te zetten om de foto's eraf te halen i.v.m. besmetting.
  Wie heeft er een goed idee?

  Cor den Hollander
  Vlaardingen
 • [quote:b5412b61bc="Cor den Hollander"] Ik heb uiteraard de CT-resquedisk maar die wil niet starten met de 3 Knoppix varianten.Is er een methode om zoiets aan te pakken? [/quote:b5412b61bc] Maar wat gaat er dan mis als je Celeron PC probeerd op te starten vanaf een Knoppix CD? Werken die Knoppix CD's wel op andere PC's? Gaat het wel om minimaal Knoppix versie 5.01?
  [quote:b5412b61bc="Cor den Hollander"] Er zit een SATA harddisk in en ik durf deze niet in een andere pc erbij te zetten om de foto's eraf te halen i.v.m. besmetting. [/quote:b5412b61bc] Als die Knoppix CD's wel opstarten vanaf een andere PC, dan zou je 'm wel in een andere PC kunnen plaatsen. Eventueel zou je de harddisk(s) uit die PC tijdelijk kunnen loskoppelen. Check verder deze topic over onder andere een Knoppix CD met AntiVirus scanner ClamAV. Nadat je de virussen hebt verwijderd, zou je die foto's naar een USB-stick kunnen kopiëren.
 • UBCD4win is een bartpe windows livecd, met daarop diverse antivirus software. Mogelijk is het wel slim, zelf de laatste virusdefinities toe te voegen.

  Als je nog een hijackthis log kunt maken, kun je die hier ook eens plaatsen. Het is een redelijk bekend stuk malware, dus ik denk dat de specialisten er wel raad mee weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.