Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hardnekkig trojan probleem

Anoniem
KAPE
2 antwoorden
 • Wie kan mij helpen met het oplossen van een hardnekkig trojan probleem. Het gaat hier specifiek om twee meldingen die ik telkens in PC Tools Spyware Doctor krijg. Het zijn:

  1. Trojan-Dropper.Agent (low)
  2. Trojan-PWS-OnlineGames.ARun (medium, high)

  Hoe vaak ik zo ook uit quarantaine verwijder, binnen de kortste keren zijn ze weer terug.

  Wat mij opvalt is dat ik in MSCONFIG telkens twee EXE-bestanden aantref, namelijk:

  1. CTFMON
  2. CKVO

  Ik denk dat hier de oorzaak ligt. Als ik ze afvink en de computer herstart zijn deze EXE-bestanden inderdaad verdwenen. Ook PC Tools Spyware Doctor vindt dan geen spyware meer. Alleen de volgende opstartbestanden staan constant aangevinkt in MSCONFIG:

  Googletalk
  Pcts Tray
  Gnotify
  Realsched
  MsnMsgr
  IncMail

  Niettemin, na een poosje treft PC Tools Spyware Doctor dezelfde trojans weer aan, en ook in MSCONFIG staan CTFMON en CKVO weer aangevinkt. Vandaar dat ik vermoed dat beide EXE-bestanden gerelateerd zijn aan de twee hardnekkige trojans.

  Ik werk met Microsoft Windows XP met SP3. Microsoft Update is geheel bijgewerkt. Verder onderhoud ik de computer elke dag soms wel twee keer en zorg voor een optimaal en gezond systeem.

  Wie kan mij herover advies geven?
 • Ik verplaats dit bericht even naar het beveiliging forum met het verzoek om ook meteen even een Hijackthis logje te maken en hier neer te zetten. Dan zijn er vast wel een aantal mensen die je kunnen helpen met je probleem…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.