Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Gdata 2009 net zo goed als 2008?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik zag pas geleden dat Gdata Internet Security van engines is overgegaan op Avira en Bitdefender in hun versie 2009. In een AV-test via Security.nl (http://www.security.nl/artikel/22931/1/34_virusscanners_getest%2C_G-Data%2C_Avira%2C_F-Secure_en_Norton_bovenaan.html) zie ik dat deze nieuwe versie beter zou moeten scoren. Ik had zelf het idee dat de Kaspersky engine in het Gdata product altijd voor de hoge score zorgde. Is er iemand die ervaring heeft met Avira of Bitdefender? Ik vraag me af of deze net zo goed zijn als de engine van Kaspersky in het opsporen van virussen en andere rotzooi.
 • Ik vermoed dat mijn vraag te onduidelijk is. Ik ben benieuwd wie er ervaring heeft met Avira en Bitdefender. Scoren deze goed? Hier mijn eigen ervaring. Ik kwam er achter dat bestaande klanten nog geen 2009 versie kunnen downloaden. Via een omweg kan dit wel. Download de proefversie van 2009. Hierin kun je kiezen voor een 30-dagen versie of de volledige versie. Ik ben bestaande klant, dus koos voor de volledige versie. Meteen 3 verdachte bestanden na het scannen (False positives?). Bij Virustotal geven maximaal 5 scanners een virus aan. Van het sneller scannen op de achtergrond merk ik niets. Mijn Vista pc is nog steeds even langzaam. Nog steeds 55% van mijn geheugen in gebruik. Ik kijk het even aan en anders ga ik terug naar versie 2008 van Gdata Internetsecurity. Ook online videostreaming bleef hangen of geluid loopt niet synchroon. Kan er ook niets mee te maken hebben, maar is lang geleden dat ik hier last van had. Ik ben zeer benieuwd naar andere ervaringen of ervaringen met Avira of Bitdefender.
 • onder XP werkte Bitdefender 10 geloof ik, free version, probleemloos; geen vertragingen.
  MS belooft dat windows 7 sneller wordt dan Vista….
 • Ik maak gebruik van Avira en ik vind het een erg prettige en goede virusscanner. Ik heb voor Avira gekozen naar aanleiding van een aantal erg goede reviews en naar positieve geluiden van veel mensen.
  Wat ik belangrijk vond in een virusscanner is dat hij licht moet zijn, en dat je zo weinig mogelijk moet merken van een virusscanner maar de scanner moet wel goed zijn. Bovendien zijn de virusscanner en suit van Avira zeker niet duur.

  Hiervoor heb ik NOD32 gebruikt en deze vond ik ook goed en licht.
  Kijk ook eens hier: http://www.av-comparatives.org/
 • Bij http://www.av-comparatives.org/ had ik al gekeken en daar scoort de scanner van Avira in de 2 laatste test wel heel erg goed. In de laatste test daar is versie 2009 van Gdata nummer 2. Dus ziet er naar uit dat Gdata 2008 beter is dan 2009. Waar ik niets van merk is dat de scanner sneller is geworden (heb Pentium Core2 Duo).Bedankt voor jullie reactie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.