Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Onveilige E-mail berichten - hoe te stoppen??

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Kan iemand mij uitleggen waarom ik om de haverklap een E-mail ontvang van een persoon die mij aanbiedt om mee te doen aan een transactie van 22,5 mln dollar?? Soms wel 3x per dag. Ik moet dan alleen even antwoorden.

  Dit doe ik natuurlijk niet, deze E-mails komen allen in de ongewenste E-mail map en daarna weg. Nu ingesteld op gelijk weggooien.

  De vraag is, hoe komt men aan je E-mail adres, misschien via andere ontvangers die ooit eens van mij een E-mail hebben ontvangen en die daarna dat adres hebben opgeslagen??

  Is dit ook te stoppen behalve via de ongewenste E-mail map??
 • Dit is ongewenste SPAM. Waar hebben ze je mailadres vandaan ? Ofwel heb je dit al eens achtergelaten op één of andere website, ofwel hebben ze via een gokje dit adres achterhaald, ofwel … methoden zat. Wat kan je er aan doen ? Weinig. Met een goede SPAMfilter kan je al behoorlijk wat van deze rommel zuiveren, maar toch nooit alles. Hoe kan je het helemaal uitschakelen ? Door je mailadres te wijzigen … maar dat is doorgaans niet de meest praktische oplossing. En op de lange duur wordt ook dat misschien weer achterhaald en begint dit SPAMverhaal opnieuw :(
 • Thanks Kape,

  Een goed Spam filter is dus het beste en meest praktische.

  Ik heb Kaspersky AV, zijn er nog goede Spam filters ?? Of zal ik maar eens gaan Googlen, maar daar vind iedereen zich goed.??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.