Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton Antivirus 2009 door Windows gemerkt als verouderd???

Anoniem
Hans.Vosman
11 antwoorden
 • Een nog geen 20 dagen oude Norton Antivirus 2009 versie wordt door Windows gezien als verouderd. Live update zegt dat de laatste virus definities zijn gewondload. Deze zijn 13-11-2008 op 16:17 gedownload. Wat ik in dit geval vreemd vind is dat dit dus 4 dagen geleden is verder staat deze informatie ook niet in de Geschiedenis (log) … Is dat normaal of is dat juist het probleem … De engine dateert van 29-10-2008, is dat inderdaad de laatste versie of is er een nieuwere. Ik heb eventjes rondgeneusd by symantec, maar daar werd ik niks wijzer van.

  Mocht het bovenstaande verdacht zijn, dan is het enige wat ik nog toe kan voegen het volgende: op 31-10-2008 is er een indringingspogingvan XP-13FCD3E57B8C en een browsermisbruik op ikfjcketn.com geblokkeerd.

  Weet iemand of Norton goed werkt en dat er eigenlijk niks aan de hand is, behalve dan dat Windows onterecht moppert of moet ik mij serieus zorgen maken?

  Ter aanvulling nog, de laatste update informatie uit de log:
  - Engineversie van Beveiliging tegen inbreuk: Versie van 4.1.0.61-definitieset: 20081029.001
  - Inbraakbeveiliging controleert handtekeningen van 1227. Stuurprogrammaversie: 9.0.0.172
 • Hoi ga naar alle programmaas NIS kies verwijderen en start de computer opnieuw op. Daarna NIS 2009 opnieuw installeren. Als dit niet helpt kunt U ook in NIS2009 naar help en ondersteuning gaan en het probleem voorleggen. Ik zelf heb nooit problemen met NIS. Succes! :o
 • Er zijn 2 reacties weg. Dus even de mijne weer toevoegen: Betekent dit dat Windows en/of de Norton software is beschadigd? De andere reactie meldde: dat de Windows waarschuwing uitgezet kan worden. Dat laatste doe ik liever niet tenzij het zeker is dat Norton en Windows verder echt ok zijn. Dat vertrouwen is er op dit moment niet echt.
 • Er zijn inderdaad berichten verdwenen.

  Wat je moet aanvinken in de firewall instellingen, is dat je het virus programma zelf beheert.

  Dat is wat anders dan uitzetten..

  Daarna reageert Windows niet meer.
 • Ja, ik begrijp wat je bedoelt. Het symbooltje wordt dan geel. Ik wilde dat al wel doen, alleen de eigenaar van de computer vond dat geen oplossing. Ik vind het zonde van mijn tijd om Norton Antivirus opnieuw te installeren en er dan weer achterkomen dat het niet werkt. Anderzijds, bij software beschadiging moet de software toch wel opnieuw worden geinstalleerd. De vraag is alleen, is er echt iets beschadigd?
 • Uw klant kan dat wel of niet leuk vinden, maar het is de werkelijkheid van Windows, die alle virus programma's behalve Defender ziet als [b:2dd3edf9c8]geen virusprogramma[/b:2dd3edf9c8] en dus waarschuwt.

  De enige manier om van de waarschuwing af te komen is wat ik al aangaf.

  Ik had vroeger ook Norton en nu Kaspersky, hetzelfde verhaal.
 • [quote:ba505d633e="Edouard"]maar het is de werkelijkheid van Windows, die alle virus programma's behalve Defender ziet als geen virusprogramma en dus waarschuwt. [/quote:ba505d633e] Ben je daar zeker van? Want er zijn toch meerdere AntiVirus applicaties compatibel met Windows XP http://www.microsoft.com/windows/antivirus-partners/windows-xp.aspx
  [quote:ba505d633e="Hans.Vosman"]Anderzijds, bij software beschadiging moet de software toch wel opnieuw worden geinstalleerd. De vraag is alleen, is er echt iets beschadigd?[/quote:ba505d633e] Heb je er dan aanwijzingen voor dat dit het geval is? Als Norton zelf nog werkt zonder foutmeldingen, zou deze toch in orde behoren te zijn. Is Norton AntiVirus wel beschadigd dan kan deze worden verwijderd via Norton' verwijderingstool. Zodat je die daarna weer kunt herinstalleren. Dat Norton AntiVirus niet wordt niet wordt gezien door Windows XP beveiligingscentrum is al eens eerder gebeurt. Wellicht dat deze oude info nog steeds bruikbaar is. Wat u moet doen wanneer het bericht "U computer loopt mogelijk een beveiligingsrisico . . " verschijnt wanneer u Norton 2002/2003/2004/2005-producten gebruikt.
 • Amen,

  Precies wat ik al stelde.

  Windows waarschuwing uitschakelen door zelfbeheer aan te klikken.
 • Het aanpassen van de Windows check kan ik niet terugvinden. In dit geval zijn de laatste updates volgens Norton geinstalleerd. Ok, om de klant gerust te stellen (of definitief ongerust te maken) dan toch maar de-installeren en opnieuw installeren. Risico waar ik al een paar keer mensen over heb horen klagen, is dat her-activeren nogal vaak mislukt.
 • Windows check uitschakelen uit het verdwenen bericht.

  quote

  Ga naar beveiligings instellingen>virusbeveiliging>aanbevelingen>aanvinken zelfbeheer instellingen

  Hierna krijg je groen licht na reboot.

  unquote

  Norton verwijder tool hier

  http://service1.symantec.com/SUPPORT/INTER/tsgeninfointl.nsf/172d11361b05da508525695b005ca287/9163ea0b7308d62d80256fe000519e78

  Daarna gewoon weer installeren, vaak gedaan no problem
 • Virus definities van 5 dagen oud vind ik eigenlijk wel behoorlijk oud, ik geloof dat mijn NOD32 installatie toch zeker eens per dag en virus definitie update ophaalt. Daarnaast verteld de "Secuirty Center" me dat de virus scanner up to date is, als windhoos het redelijk obscure NOD32 ondersteund, moet Norton toch geen probleem zijn. Er is niets mis met het uitzetten van de controle door de "Security Center" maar alleen als je weet dat er geen probleem is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.