Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Commodo Firewall

Anoniem
HankPiano
31 antwoorden
 • Bijna één jaar geleden was er een Firewall test op gratissoftwaresite.nl [quote:db91e69f5f] De uitgebreidste gratis firewall met de beste bescherming blijkt Comodo Firewall te zijn. PC Tools Firewall is de gebruikersvriendelijkste. ZoneAlarm en Sunbelt Firewall vallen wat tegen in onze test en worden voorbijgestreefd door de nieuwe firewalls. [/quote:db91e69f5f]
 • hmmmm
  http://www.gratissoftwaresite.nl/testlab/Gratis+firewalls+getest+welke+is+de+beste#testresultaten
  Ik kan die conclusies niet volgen…. :?
  alleen verschil bij "PCFlank leak test"
  Verder schrijven ze zelf:
  "ZoneAlarm is nog altijd een gebruikersvriendelijke firewall die afdoende bescherming biedt, maar verder niet veel mogelijkheden heeft"
  Maar daar gaan ze dan niet weer op in.

  Wat zie ik over het hoofd?

  edit: hier meer info waaruit de FW wel beter beschreven wordt.
  http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php
 • Ik gebruik zelf ook Comodo Frewall Pro. Op het hoofd-scherm bij samenvatting staat er bij Veiligheidsmonitor

  Toepassingsmonitor: Aan
  Componentmonitor: Leren
  Netwerkmonitor: Aan
  Toepassing gedragsanalyse: Aan

  Bij Protectiesterkte staat dan Excelent

  Als ik daarop Java probeer te installeren, vraagt Comode eerst internet toegang voor de applicatie. Even later verschijnt de Java installer. Zodat de licentie voorwaarden kunnen worden geaccepteerd. Dan begint het installeren. Dan verschijnt de vraag in Comodo, die je waarschijnlijk bedoelt. Java[TM] Quick Starter tracht zich te gedragen als een server. Wat wilt u doen. Toepassing iqs.exe Je hebt dan de mogelijkheid een vinkje te zetten bij Antwoord voor deze toepassing te onthouden. Dan klikken op toestaan zou voldoende moeten zijn.

  Zo te zien verschijnt dezelfde vraag ook voor Jusched.exe Ook voor die vraag kan er een vinkje bij Antwoord voor deze toepassing te onthouden en Toestaan. Als er veel vragen verschijnen in Comode, dan is dat omdat deze van elke applicatie afzonderlijk wil weten welke toestemming hebben tot het internet. Via de Toepassing monitor kun je eventuele toestemmingen wijzigen of intrekken.
 • Medeforummers,

  Graag jullie advies/tip. In diverse testen komt de Commodo firewall meestal als beste (gratis) firewall uit de bus. Heb dus mijn PCTools firewall ingeruild omdat deze beduidend lager scoorde. Echter wat betreft bedieningsgemak kan Commodo niet tippen aan PCTools. Of doe ik wellicht iets verkeerd, of staat er een instelling niet goed? Ik heb zojuist een Java update uitgevoerd en heb hier maar liefst 81 keer voor op OK moeten drukken. Dit is precies het aantal bestanden dat in de java submap 'bin' aanwezig zijn. M.a.w: voor elke file moet je toestemming geven! Daarbij nog het probleem dat het Engelstalig is waardoor ik altijd niet eens weet wat er bedoelt wordt. Ik heb in de loop der jaren al diverse firewalls uitgeprobeerd maar ik vind dit toch wel een beetje teveel van het goede. Alleen Zone Alarm komt en beetje in de buurt van het aantal keren dat er toestemming gevraagd wordt. Van enige 'zelflering' kan ik ook weinig ontdekken, vaak wordt er voor het zelfde programma opnieuw toestemming gevraagd ondanks dat 'remember answer' staat aangevinkt. Kortom: is er een optie om dit veelvuldige geklik -zonder al teveel aan veiligheid in te boeten- enigszins te beteugelen?
 • Bij installeren kun je treat as installer kiezen, dan hoef je maar 1x toestemming te geven. Je kunt ook laten scannen naar bekende applicaties. Scheelt een hoop klikwerk.
 • Als je 100 % zeker bent over de betrouwbaarheid van het programma dat je wil downloaden, kan je het bovendien aanmerken als "trusted" … en dan loopt de installatie als een trein.
 • Bedankt voor jullie reactie. Nog even voor de duidelijkheid: als de popup van Commodo in beeld komt zijn er de volgende opties: Allow the request, Block the request, Treat this Application as en Remember my answer. 1 en 4 staan aangevinkt. Verder zie je rechts nog: Installer of updater, Windows system Application en Isolated Application.
  Als ik Gerben goed begrijp moet ik dus niet 1 en 4 aanvinken maar 3 en 4?
  Wat KAPE betreft ik bedoelde eigenlijk het installeren van een programma, dus na het downloaden.
 • Zonealarm werkt ook zo, bij elke toepassing die het net op wilt krijg je zo'n vraag.
  Ik vond in ZA de lokale netwerk zaken wat eennvoudiger in te stellen, waarschijnlijk om dit ik ZA ook al heel ng gebruik.
  Wat zou een mogelijk voordeel van commodo kunnen zijn?
 • Ik gebruik versie 3.5.55810.432. geen pro versie zoals Jolo. Het je de meldingen zelf vertaald of gebruik je de (oudere) ned-talige versie? De meldingen/instellingen zoals door jou genoemd zie ik bij mij in ieder geval niet. Wel heb ik ondertussen uitgevogeld als je bij: Summary, Proactive Defense op Switch To Installation mode klikt je de mogelijkheid krijgt om rechts Trusted Application aan te vinken. Dat scheelt inderdaad een aantal malen klikken bij het installeren.
 • [quote:43c6b29e58="gerardb"]Het je de meldingen zelf vertaald of gebruik je de (oudere) ned-talige versie?[/quote:43c6b29e58] Ik heb niets vertaald. Ik gebruik inderdaad een oudere Nederlandstalige versie van Comodo Firewall Pro. Namelijk versie 3.0 waarvan op twaekers enig info te vinden is http://tweakers.net/meuktracker/16612/comodo-firewall-pro-30.html Ik had 'm ongeveer een half jaar geleden gedownload. Alleen verwijst de link van tweakers niet meer naar de versie die ik gedownload had, maar naar die Comodo Firewall + AntiVirus for Windows versie 3.5.55810.432 die jij nu gebruikt.
 • Bedankt voor je reactie Jolo. Weet je overigens waar ik de door jou genoemde versie nog wel kan downloaden? Ik dacht dat alleen versie 2.4 in het nederlands verkrijgbaar was. Ik zou dus graag versie 3.0_Ned. willen hebben. Ik gebruik overigens Vista Home Premium.
  b.v.d.
 • [quote:ef4a470bca="gerardb"]Ik zou dus graag versie3.0_Ned. willen hebben. [/quote:ef4a470bca] Ik weet niet zeker of exact dezelfde versie nog wel te downloaden is. Maar het download.com zie ik er wel één die er op lijkt. Comodo Firewall Pro 3.0.25.378. Want die is 18.66MB. Ik had CFP_Setup_3.0.24.368_XP_Vista_x32.exe die 18.1 GB groot is. Maar het verschil tussen die twee zal wel klein zijn.
 • OK, bedankt. Ik hoop alleen dat deze wel Ned-talig is. Ik heb nl. aardig rondgespeurd en kom alleen 3 versie tegens die engelstalig zijn.
 • Helaas, Engelstalig. Was ook mijn install-bestand, is naderhand geüpdate.
 • Het lijkt erop dat ik toch nog een Nederlandstalige versie van Comodo Pro gevonden heb op de site van <Edit link verwijderd> Want bij de Avaliable languages staat onder andere de Nederlandse rood wit blauw vlag.
 • [quote:f1dc69a2df="jolo"]Het lijkt erop dat ik toch nog een Nederlandstalige versie van Comodo Pro gevonden heb op de site van php-nuke Download Comodo Firewall Pro free Want bij de Avaliable languages staat onder andere de Nederlandse rood wit blauw vlag.[/quote:f1dc69a2df] Ik zou deze versie absoluut niet downloaden, want deze zit volgestouwd met malware :( Bovendien lijkt het me onwaarschijnlijk dat dit - mocht het al een betrouwbare versie zijn - ook in het Nederlands zou zijn, want de ontwikkeling van een Nederlandse vertaling van de Comodo Firewall is al een tijd geleden stopgezet. De reden die Comodo toen aangaf was dat men meteen wilde wachten tot het uitbrengen van de Comodo Internet Security (Firewall & Antivirus). Of die Nederlandse vertaling bij CIS nu in de praktijk ook al aanwezig is, zou je eens kunnen uittesten door dit pakket te downloaden. Heb er mijn twijfels over, maar je weet maar nooit. En dat vlaggetje op de site lijkt me eerder om aan te geven dat je de uitleg in het Nederlands kan krijgen, niet de download. Maar het blijft op phpnuke dus absoluut uitkijken geblazen :( Of beter nog : afblijven !
 • Jolo: mijn dank voor de genomen moeite om mij verder te helpen. Super!
  KAPE: Ik denk dat ik jou helaas gelijk moet geven wat betreft je waarschuwing.
  Ik was natuurlijk toch nieuwsgierig en heb even op de door Jolo aangegeven site gekeken. De McAfee siteadvisor was geel, dus og geen grote paniek. De melding die echter kwam na op de ned. vlag te hebben geklikt, zie onderstaande, hebben mij toch maar doen besluiten om me er verder niet aan te wagen!
  Beide bedankt voor de moeite.

  » This download is potentially unsafe
  This download is potentially unsafe
  The author of this download have included malware in this program. Malware is software designed to infiltrate or damage a computer system without the owner's informed consent. The term is a portmanteau of the words malicious and software. The expression is a general term used by computer professionals to mean a variety of forms of hostile, intrusive, or annoying software or program code.

  * probably infected with New_Malware.n_trojan


  Because of this we have temporally removed this download from our directory.
 • [quote:b995602b87="KAPE"]Ik zou deze versie absoluut niet downloaden, want deze zit volgestouwd met malware[/quote:b995602b87] Daar is me niets van bekend. Hoe weet je dit? Op die site zelf staat toch [quote:b995602b87] Checking against Virus and Spyware yes [/quote:b995602b87] Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, verwijder ik bij deze de link. Bedankt voor de waarschuwing.

  Ik heb inmiddels een andere link gevonden op tweakers.net waarin wel een betrouwbare link staat van CFP_Setup_3.0.24.368_XP_Vista_x32.exe Alleen aan de afbeelding te beoordelen lijkt deze Engelstalig. Ik weet overigens niet meer waarvandaan ikzelf mijn Nederlandstalige versie van Comodo Pro 3.0 gedownload heb. Maar voor alle zekerheid laat ik Avast 4.8 weer even scannen.
 • Ik ben echt behoorlijk aan het zoeken geweest maar kwam van alle 3……. versies alleen engelstalige tegen. Ik heb ook eens op het forum van Commodo gekeken en daar wordt ook gevraagd om een ned-talige 3 versie. Een vertaler geeft echter aan dat die er (nog) niet is. Daarom verbaasde het mij ook zo dat jij er wel een had. Vandaar ook de vraag of je wellicht zelf iets vertaald had. Zo zie je maar weer hoe een ogenschijnlijk simpele vraag betreffende een firewall de gemoederen bezig kan houden!
 • Overigens met Nederlandstalige Comodo Pro 3.0 bedoel ik alleen de interface van Comodo Pro. De Help is Engelstalig. Bij mij zit er in Comodo Pro 3.0 in de balk bovenaan een knopje Taal. Daar kan ik kiezen tussen Dutch en English. Heb jij zo een Taal/Language knopje dan niet?

  Avast 4.8 heeft inmiddels 99% gescand. C: en D: zijn al voltooid. Is nu nog bezig met E: Er is nog niets gevonden. Avast 4.8 scant met de virus definities van 24 november 2008. Scan archives Enabled. Standard scan

  //Edit

  Het scannen met Avast 4.8 is na ongeveer 5 kwartier voltooid. Avast vond geen virus of malware. Er waren alleen opmerkingen over een Slackware 12.1 ISO. Unable to scan: This file is an decompression bomb. En dit 14 keer. Dus mijn Nederlandstalige Comodo Pro 3.0 lijkt in orde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.