Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiliging slaat door...

Anoniem
KAPE
8 antwoorden
 • Hallo KAPE,
  Wel, ik ken Hijack… Uitstekend programma ! Verademing zelfs, maar welke regels moet je dan aanvinken om te verwijderen? Want op zo'n manier moet het toch ?
  Als het anders moet ? HOE… hang je dat door jou geschetste en mij bekend zijnde… logfile dan waaraan- en hoe ?
  Mijn dank voor je inspanning,
  Griffioen
 • Download [b:8e1ef539bf]HiJackThis[/b:8e1ef539bf]

  Dubbelklik op HJTInstall.exe
  Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst. Klik op "Do a systemscan and save a logfile". en hang dit logje aan je volgende bericht.

  NB. Ben je een gebruiker van Windows Vista dan moet je eerst rechtsklikken op HijackThis.exe en dan kiezen voor "Run as Administrator".
 • Open gewoon een nieuw bericht en kopieer daar de inhoud van je HJT-log in. Dat volstaat :)
 • Vooral met het benaderen van hotmail, als ik het emailadres wil openen (maar ook andere sites hoor, neen… ik kom nooit op sex- of porno-achtige sites en sites die daar maar op lijken !!!)… krijg ik de volgende melding de laatste tijd (werk met windows XP Home editie):
  "Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website"
  Vervolgens komt er ook nog eens een soort van "waarschuwingspopupbalkje" of zo iets. Wel, ik kan wel d♀♀rgaan na enkele extra kliks, maar heel vervelend blijft het.
  Wat moet je er aan doen om deze 'toestanden' te kunnen vermijden… ? (Want het is echt gruwelijk vervelend !!!). Het is zo vervelend dat ik er echt zo chagrijnig van wordt dat thuis de sfeer er bijna door verziekt wordt ! Want u weet het: mensen in deze moderne maatschappij anno: 2008/2009 worden tegenwoordig eigenlijk bijna alleen nog maar razend- en uitzinnig van Berserker woedde als er iets op de pc, laptop, mobieltje en zaken daarmee vergelijkbaar niet zo lopen als men het zich wenst.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor uw eventuele antwoorden,
  Griffioen
 • Hallo KAPE…
  Ik trek de tekst en alles van de logfile dus met de muis in een "kleur" en met de rechtermuisknop copy ?
  Dan heb ik in principe een copy, toch ?
  Bij het invoeren van mijn wachtwoord bij het openen van een emailadres . . . waar moet ik de muisaanwijzer dan plaatsen, op de rechtermuisknop drukken om de copy te plaatsen ?
  Overigens, zou dit probleem toch ook door Windows XP zelf met een of andere optie moeten werken, toch ?
  Vriendelijke dank alvast,
  Griffioen
 • Met rechtsklikken en daar kiezen voor kopiëren heb je inderdaad een copy. Dan in je bericht de cursor bovenaan, rechtsklikken en plakken … en je log zou in het bericht moeten staan.
 • Sorry maar ik krijg het niet voor elkaar.
  Toch met vriendelijke groet en bedankt voor je pogingen,
  Griffioen
 • Wel KAPE. Als ik een oplossing gevonden heb ? vind ik het niet meer dan normaal je van de oplossing ook op de hoogte te brengen (e.a. misschien ?). Wel, die oplossing is er:
  'k Had de pc in reparatie gegeven (garantietermijn was nog van kracht !). Toen ik hem terugkreeg, vandaag leek alles, incl. datum en tijd in orde… Helaas, de tijd die onderin beeld kwam/komt, rechtsonder gaf inderdaad de juiste tijd aan, maar de [b:b7acd09201]maand[/b:b7acd09201] was niet goed. Stond op januari ??? Dit weer in orde gebracht (op december dus uiteraard…) en voilà… Het helep probleem opgelost !
  Mijn hartelijke dank nogmaals voor je serieuze poging mij te helpen (zal ik niet vergeten !).
  Met zeer vriendelijke (en nu ook blijde) groet aan jou e.a.,
  Griffioen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.