Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

over het (automatisch) binnenhalen van Windows updates

Anoniem
f.j.stols
4 antwoorden
 • Updates worden in principe automatisch door Windows opgehaald. Soms ook kijk ik op http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/default.aspx?ln=nl en dan is er nog wel eens wat op te halen. Onderhand heb ik een paar schermen vol van die updates als ik kijk bij geïnstalleerde software. Zoals bv. Netframework 2.0, 3.5, Office security, beveiligingsupdates voor Windows etc etc. De vraag is: moet ik die "handmatige" updates ook nog binnenhalen, of alleen toestaan wat Windows zelf aanbiedt zoals af en toe te zien is in het gele schildje in het systeemvak?
 • Het is aan te bevelen om alle updates te installeren eventuele optionele updates zijn niet altijd noodzakelijk. :o
 • ja eh, maar hoe kan je nou zien of een update "optioneel" is?
 • [quote:e47573f6d1="f.j.stols"]ja eh, maar hoe kan je nou zien of een update "optioneel" is?[/quote:e47573f6d1]

  De updates welke door het systeem worden verwerkt (de AutoUpdate functie), zijn uitsluitend [u:e47573f6d1]essentiële[/u:e47573f6d1] updates. Min-of-meer noodzakelijk dus om o.a. de beveiliging op peil te houden en wat verbeteringen (patches) voor Windows. Standaard worden deze [u:e47573f6d1]vanaf de 2e dinsdag van de maand[/u:e47573f6d1] aan de systemen (gebruikers) aangeboden. (Een enkele dringende uitzondering daar gelaten).
  Optionele updates zitten hier nooit bij.

  De updates welke je "handmatig" kan verwerken, betreffen de updates welke je aantreft bij een bezoekje aan [b:e47573f6d1]Windows Update[/b:e47573f6d1] (Start - Windows Update). Je laat je systeem doorzoeken of er nog [u:e47573f6d1]essentiële[/u:e47573f6d1] updates ontbreken op je systeem. Daarna krijg je de mogelijkheid om deze te downloaden en te installeren indien gewenst en indien aanwezig…

  De eerste en de tweede mogelijkheid zijn door elkaar bruikbaar. In beide gevallen worden eerder verwerkte updates op het systeem herkend.

  Als het eerste (AutoUpdate) correct is afgehandeld en bijgewerkt, dan zal een bezoekje aan Windows Update dus geen nieuwe essentiële updates opleveren.
  Aan de linkerzijde van de webpagina kun je kijken of er [u:e47573f6d1]optionele[/u:e47573f6d1] updates aanwezig zijn waar je eventueel interesse in zou hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.