Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Internet gedrag herleiden tot persoon?

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Een goed reden om met een aantal buren internet te delen… 8) (sinds 1999.. al)

  Lekker verwarrend voor zulke analyse boys & girls……..
  Ook vooral niet met je echte namen op forums zitten en zo….

  Privé mail zo maximaal mogelijk geschieden houden van mail met bedrijven, neem daarvoor een ander mail adres….
  Etc….
 • [quote:567095afe4="andre@home"]Ook vooral niet met je echte namen op forums zitten en zo…[/quote:567095afe4]

  Nee inderdaad andre@home 8)

  Maar toch nog even de vraag: is het eenvoudig te herleiden tot personen? Lijkt me toch nog behoorlijk gokwerk waarvoor we niet zoveel angst hoeven te hebben als sommige privacy-betrokken politici ons willen doen geloven (hoe belangrijk ik de aandacht ervoor verder ook vind hoor).

  Groeten, Wilhelm (Dipt)
 • dag,

  misschien een vreemde vraag, maar ik dacht 'm hier maar eens te stellen: vaak wordt gezegd dat, bijvoorbeeld, Google inc. onze zoekopdrachten gekoppeld aan ons ip- nummer opslaat om ons in de toekomst met advertenties te kunnen benaderen. Wat ik me afvraag, is of dat ip-nummer ook te herleiden is tot een fysiek persoon en diens woonadres. Vooralsnog merk ik alleen maar dat ik, als ik bijvoorbeeld 'Slug 37,2 Foam' intik, reclame krijg voor allerhande schuimproducten wat in dit geval nogal off target is.

  En er zijn toch ook talloze mensen die op een gezamenlijk ip-nummer gebruik maken van internet? Snapt Google dan wel wie op welke advertentie getracteerd moet worden?

  Groeten, Wilhelm
 • Op basis van IP-nummer? Zou kunnen, maar vergeet één ding niet, je hebt zelden onbeperkt lang hetzelfde IP-nummer. Ook al lijkt het soms wel zo. Ik heb dit zelf geconstateerd bij UPC, soms bijna een jaar lang hetzelfde, en dan zomaar ineens weer een ander nummer, andere keren is die periode veel korter. Zal wel samenhangen met korte storingen waar je niet eens altijd wat van merkt maar die toch gepaard gaan met een geheel opnieuw opstarten van meer dan één computer in hun netwerk.
  Al met al, mocht het wel gebeuren, dan is het beoogde profijt maar tijdelijk.
 • [quote:e91c82b733="Wilhelm Dipt"][quote:e91c82b733="andre@home"]Ook vooral niet met je echte namen op forums zitten en zo…[/quote:e91c82b733]

  Nee inderdaad andre@home 8)
  Groeten, Wilhelm (Dipt)[/quote:e91c82b733]google maar eens en stuur een PB als je me gevonden hebt… ik neem aan dat Google en zo er per persoon iets minder tijd insteeks want 16 miljoen NL'ers een voor een zo napluizen… Ben er dus niet zo bang voor.

  Charles 8)
 • Andre S.? Oh nee, da's (waarschijnlijk) een Amerikaan, ook andre@home.

  En wie zou ik zijn dan?  Maar kort en goed: dat op de man spelen met die advertenties e.d. is eerder wensdroom van sommigen dan echt mogelijk. Leek me ook al vreemd hoe je zo specifiek een persoon zou kunnen targeten als bedrijf. Afgezien nog van het feit dat dat veel kost, zullen er ook vast weer tooltjes opduiken die die 'target' moeilijk benaderbaar maken (een soort geavanceerde popups zeg maar).

  Gegroet! wilhelm
 • [quote:1dc1921e5e="J. de Boer"]maar vergeet één ding niet, je hebt zelden onbeperkt lang hetzelfde IP-nummer.[/quote:1dc1921e5e]

  Hangt af van je abonnement/verbinding. Bij mijn ADSL verbinding heb ik een statisch IP adres. Dat is al sinds het begin (meer dan 6 jaar geleden) hetzelfde en zal ook altijd hetzelfde blijven.
 • ja, dat is bij mij ook zo. Maar dat kan Google toch niet weten? Tenzij mijn verder niet met naam genoemde want ik wil mijn privacy beschermen provider gegevens verkoopt aan Google. Dan zou de link wel heel makkeljk te leggen zijn (behalve dan dat we hier in huis vier gebruikers hebben op één ADSL-lijn). Vandaag schatte ik hoeveel data al door deze lijn naar binnen gekomen is. Over een periode van zes jaar zo'n TB aan gegevens.

  Eat your heart out!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.