Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

e-mail onbeveiligd over het internet

Anoniem
bd54338rre
5 antwoorden
 • Klopt het dat de reguliere e-mails , die je verstuurdt via het mailadres die je van je ISP krijgt, zoals Online/KPN/Ziggo,, onbeveiligt zijn?

  Klopt het ook dat de ISP de e-mails en internetverkeer 18 maanden bewaren?

  Ik vraag dit omdat ik dan ga onderzoeken hoe dit te voorkomen
 • Email gebruikt normaliter geen encryptie. Niet voor het verzenden, en niet voor het bericht zelf. Maar het kan wel, als je dat zou willen.
 • De providers moeten inderdaad een heleboel bewaren - die termijn kan wel eens kloppen. Ga ook maar eens na dat Google ook al je zoektermen bewaard. Om gek van de worden he. Justitie mag de bestanden van de provider gebruiken, van google niet.

  Als je veilig wilt mailen moet je bijlagen mailen en hiervoor encryptie gebruiken. Natuurlijk niet de encryptie van Microsoft maar bijvoorbeeld een losse encryptie. Ik mail wel eens patiëntenbestanden van het ene ziekenhuis naar de andere. Dat doe ik met omziff codering. Dat is makkelijk en hoef je niet te installeren. Om veel werkplekken mag je geen software installeren, zelfs ik niet.

  dit vond ik nog:

  Door Arie Jan Stapel, woensdag 14 december 2005 15:36
  Bron: Europees Parlement, submitter: Rembert, views: 21.571

  Het Europees Parlement heeft vandaag met 397 stemmen voor, 197 tegen en 30 onthoudingen, ingestemd met de bewaarplicht van telecommunicatiegegevens. Vanaf juli 2007 moeten alle lidstaten gegevens van telefoon-, e-mail en internetverkeer voor minimaal 6 en maximaal 24 maanden opslaan. Ook de locatiegegevens van mobiele telefoons moeten worden bewaard. De maximale bewaartermijn kan, indien de Europese Commissie er mee instemt, worden verlengd. Ierland heeft momenteel een bewaartermijn van drie jaar, Polen wil er zelfs een van vijftien jaar invoeren. De lidstaten zullen zelf mogen beslissen of ook gegevens van mislukte oproepen moeten worden bijgehouden, en mogen eventueel invoering van de bewaarplicht uitstellen tot eind 2008.

  http://tweakers.net/nieuws/40338/europarlement-gaat-akkoord-met-bewaarplicht.html

  De INHOUD wordt niet bewaard.
 • ok,,duidelik

  Hoe zit het met gmail?
  ik meende dat die buiten dit verhaal valt?

  want zij versturen toch wel encrypye e-mail via ssl?
 • Die vallen er buiten.

  Ik weet wel dat gmail zelf alles bewaard, ik zou vertrouwelijke dingen (bv een bijzondere uitvinding of je affaire met Beatrix) alleen maar gecodeerd mailen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.