Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

beste manier om email te beveiligen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vroeg me af op welke manieren je e-mail kan beveiligen tegen hackers?

  Want:
  Stel je bent een bedrijf en al je bestellingen gaan via de e-mail, dan wil je dit natuurlijk heel goed beveiligen en beschermen. Wat zijn de (beste) manieren om dit te doen?

  Dit is voor een project voor school voor informatica.
  Alvast bedankt!
 • Een goed wachtwoord gebruiken en de laatste versie (zonder bekende lekken) van je POP3 server gebruiken. Natuurlijk moet je ook de rest van je systeem beveiligen met een firewall en de laatste versies van alle servers die je gebruikt zodat ook zo hackers geen toegang tot de e-mail kunnen krijgen.
 • [quote:a08154979a="Supersnail"]Een goed wachtwoord gebruiken en de laatste versie (zonder bekende lekken) van je POP3 server gebruiken. Natuurlijk moet je ook de rest van je systeem beveiligen met een firewall en de laatste versies van alle servers die je gebruikt zodat ook zo hackers geen toegang tot de e-mail kunnen krijgen.[/quote:a08154979a]Da's allemaal leuk en wel, maar je e-mail berichten gaan dan nog steeds in plain text over het internet heen en zijn met wat handigheid te onderscheppen en dus te lezen.

  Er is een duidelijk verschil tussen het beveiligen van de OPSLAG van berichten en het beveiligen van de INHOUD van berichten.

  Wil je de INHOUD van e-mails beveiligen dan zul je deze moeten versleutelen (encryptie) of signeren (digitale handtekening) of beide. Dat is in de praktijk wel een beetje een complexe aangelegenheid, maar dat kan wel degelijk. Google maar eens op S/MIME.
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&q=pgp+e-mail&btnG=Google+zoeken&meta=

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.