Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Opschonen aan de hand van easycleaner

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik gebruik voor mijn eigen computer naar alle tevredenheid het programma easycleaner. Hiermee haal ik veel troep van mijn pc af en hij werkt dan altijd weer een stuk sneller.

  Nu heeft mijn zwager me gevraagd of ik eens kan kijken naar zijn computer, omdat hij zo traag is en wellicht vol met spam zit.
  Ik heb bij hem op de pc easycleaner gezet en internetbestanden wissen, geschiedenis wissen, cookies wissen etc al verwijderd.

  De button overbodige bestanden moet ik nog gebruiken.
  Wat kan ik hier aanvinken? Zonder dat er belangrijke bestanden verloren gaan?

  Het register wil ik ook opschonen. Er zijn nl 300 'fouten' gevonden.
  Kan ik dit veilig verwijderen?

  mijn zwager heeft een eigen bedrijf, daarom wil ik niks fout doen. Ook omdat het niet mijn eigen pc is etc. Vandaar even jullie advies.

  Groetjes
 • U gebruikt het programma toch ook voor uw eigen computer?Dus dan neem ik aan dat u weet wat u doet,echter aan het register gaan sleutelen is toch echt iets voor de experts. Dus daar zou ik goed mee uitkijken.Ik ken het programma niet zo goed . Een handige tool in het NL is te vinden op www.cc-cleaner.com
 • Ik zou gewoon een goede backup maken, dan kun je altijd weer terug. Als je zwager trouwens een beetje slim is, maakt ie al regelmatig backups. En zoniet, dan moest ie daar maar eens mee beginnen.
 • backup: systeemherstel instellen voor register schoonmaak is voldoende, in combinatie met de knop "ongedaan maken" (in ec) is voldoende Gerben?

  Maar wat easycleaner zoekt in het register, kan dat eigenlijk allemaal weg? Ik moet zeggen dat ik het al jaren gebruik en het zelf ook altijd weg haal en nog nooit problemen heb gehad.
  Maar omdat dit de pc van mijn zwager is, en een bedrijfspc is, wil ik toch even jullie experts vragen voor wat er nu precies wordt verwijderd / wat staat er normaal onder de knop register wat weg kan?

  Dan nog even een vraag over de knop "overbodig" .
  Je kan hier vanalles aanvinken. Mij is ooit gezegd dat extra typen en recente office bestanden niet aangevinkt dienen te worden. Klopt?!
 • Hallo,

  Stel dat je een back-up van het register hebt. Perongeluk verwijdert het programma toch iets waardoor je pc niet meer wil opstarten omdat windows beschadigd is. You never know. Dan heb je niks aan de back-up van je register.


  Dus maak van alle data (word doc's, foto's en alle andere gegevens) een back-up op bvb een externe harde schijf of een DVD'tje.

  Dan dat kan trouwens zoviezo geen kwaad zoals gerben al aan gaf!  Guido.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.