Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiliging! Hoe ver moet je gaan?

Anoniem
Oriolus
13 antwoorden
 • Hallo,

  Effe een vraagje .
  Hoever moet je gaan met beveiliging van je pc?
  Ik draai zelf McAfee virusscan (xs4all), daarnaast staat Windows defender aan . Ook heb ik Spybot en teatimer draaien.
  Mijn gevoel zegt dat het misschien een beetje teveel van het goede is.

  Wat is jullie mening?

  vr.gr
  Frans
 • ik heb Sophos antivir draaien en een hardware matige firewall.
  Af en toe draai ik ook een spyware programma.
  Dit is alles wat ik aan beveiliging doe.
  Dit bevalt mij prima en meer ga ik er niet aan doen.
 • [quote:bd66ef528a="f.ramaekers"]Hoever moet je gaan met beveiliging van je pc? [/quote:bd66ef528a] Hierover staat onder andere info op de site van Microsoft http://www.microsoft.com/belux/nl/education/security.mspx Verder zou je het surfen op het internet, e-mailen en applicaties die geen account nodig hebben met administrator rechten, beter kunnen draaien onder een account met beperkte rechten. Voor applicatie die wel een account nodig hebben met administrator rechten, is er Uitvoeren als Administrator. Waarbij voor alle accounten op je PC sterke wachtwoorden zijn aan te raden http://www.microsoft.com/netherlands/thuisgebruikers/beveiliging/privacy/password.mspx Net zoals het veiliger zou zijn, als je PC's zijn aangesloten op je modem via een router. Tenminste als je een modem hebt zonder ingebouwde router.
 • Hallo jolo,

  Interessante documentatie, maar niet geheel onbekend.
  Uiteraard heb ik naast hetgeen ik vermeld heb ook de standaard beveilingen als autoupdates, firewalls, wekelijkse virusscans en backups ed.
  Wellicht was ik een beetje kort door de bocht. Waar het mij eigenlijk omging was de vraag of het wel zin heeft 2 of meerdere programmaatjes te draaien die eigenlijk dezelfde functionaliteit in zich hebben.

  vr.gr
  Frans
 • In de regel is 1 Firewall en 1 Antivirusprogramma en 1 Spywareprogramma genoeg.
 • [quote:32bba1939d="f.ramaekers"]of het wel zin heeft 2 of meerdere programmaatjes te draaien die eigenlijk dezelfde functionaliteit in zich hebben. [/quote:32bba1939d] Dat wordt meestal afgeraden. Daarom zal over het algemeen als je een goede firewall applicatie installeert, deze de Windows XP SP2/3 firewall uitschakelen. Ook kan er beter maar 1 anti-virus applicatie actief zijn in het werkgeheugen.
 • Hallo,

  Bedankt voor jullie reactie.
  Ik heb inmiddels al wat 'oude' programaatjes die ik ooit gedownload had gekilled.
  Draai nu McAfee virusscan en firewall en windows defender.

  vr.gr
  Frans
 • Het makkelijkst is om 1 totaal pakket aan te schaffen, daarmee dek je meest wel af en hoe je niet met allerlei losse programmaatjes te gaan werken. Norton, Mcafee, Kaspersky, etc bieden allemaal totaal oplossingen aan tegen een redelijke prijs. Er zijn ook gratis totaal pakketen volgens mij, maar ik weet zo snel even geen voorbeeld hiervan, volgens mij bied comodo tegenwoordig zoiets aan.
 • Niet te vergeten.. Voor zover mogelijk ook opletten wat je doet. Klinkt een beetje suf maar werkt wel.

  Je kan niet alles voorkomen maar goed lezen en kijken scheelt veel.
 • ik gebruikte vroeger Panda Antivirus
  momenteel McAfee internet securety 8) 8)
  en trojan remover.


  vooral dat laatste ben ik blij mee
  http://www.simplysup.com/
 • is je plaat gebroken lonny?
 • De beginvraag: beveiliging, hoe ver moet je gaan? kan alleen maar subjectieve antwoorden uitlokken. Bovendien heeft die vraag te maken met zo'n beetje de meest ingewikkelde paradox van deze computertijd: iedereen heeft er inmiddels een maar er zijn nog steeds erg weinig mensen die de tijd en moeite nemen om zich er wat in te verdiepen: 'als ik 'm aanzet moet ie het doen' hoor ik nog het meest, en dan vooral bij mensen die niet meer uit de problemen komen en je opzadelen met een bak vol rotzooi.

  Zo'n bak kun je helemaal volstoppen met beveiliging, het maakt niets uit; die mensen weten hun rotzooi toch wel binnen te halen, vraag me niet hoe, maar het lukt ze. Maak je het ding schoon, kom je een half jaartje later terug, is het weer een puinhoop. Vorige week nog was ik bij een mevrouw die ik, na een pc-probleem voor haar opgelost te hebben, wilde uitleggen hoe ze dat probleem zou kunnen voorkomen, na één minuut zei ze plotseling: 'ik ga even thee zetten', en liep doodleuk naar de keuken.

  Beveiliging is het probleem helemaal niet, evenmin het computersysteem of Microsoft zelf; het probleem lijgt bij de volkomen desinteresse en gemakzucht van mensen. Dat is m.i. de paradox: dat iedereen maar altijd vraagt wat de beste dit en de beste dat op beveiligings en ondehoud gebied is: de illusie dat die pc alles voor me opknapt en ikzelf niets hoef te snappen. Als iedereen zo met z'n auto om zou gaan reed er weinig meer (wel lekker rustig en goed voor het millieu).

  Wie een beetje benul heeft van waar hij mee bezig is kiest gericht wat hij nodig heeft voor onderhoud en beveiligng van zijn systeem. Die keuze is uiteraard persoonlijk en in de meeste gevallen minimaal. Dus ondanks het feit dat ie helemaal niet 'ver' hoeft te gaan wat betreft beveiliging is het systeem schoon, licht en safe. Bij de overgrote meederheid daarentegen kun je net zo ver gaan als je wilt, met wat je maar wilt, de virussen, trojans, computerinbraken enz. zullen er echt niet minder op worden, en de spambots niet minder lucratief. Het enige effect is computers die niet meer vooruit te branden zijn vanwege loodzware beveiligingstroep en een grabbelton aan overige rotzooi.
 • [quote:a6715380ca="HankPiano"]De beginvraag: beveiliging, hoe ver moet je gaan?
  Beveiliging is het probleem helemaal niet, evenmin het computersysteem of Microsoft zelf; het probleem lijgt bij de volkomen desinteresse en gemakzucht van mensen. Dat is m.i. de paradox: dat iedereen maar altijd vraagt wat de beste dit en de beste dat op beveiligings en ondehoud gebied is: de illusie dat die pc alles voor me opknapt en ikzelf niets hoef te snappen.[/quote:a6715380ca]
  Inderdaad. Ook ik denk dat pc-beveiliging óók 'tussen de oren' te vinden is. Hoeveel mensen zijn er niet die domweg op allerhande waarschuwingsvenstertjes en andere popups gewoon op "YES" klikken zonder te lézen wàt er staat :o Of waarvoor gewaarschuwd wordt. Dáár helpt geen enkele beveiligingsprog tegen…
  En dan na enige tijd een hoop narigheid hebben met hun pc en kennelijk niet weten waardoor dat komt.
  Zo nu en dan laat ik die programma's mijn gehele systeem scannen (en dan stel ik in op 'diepscanning' of vergelijkbaar) en nooit zijn er serieuze problemen gevonden :lol:

  Niet voor niets wordt er wel gezegd dat pc-gebruiker zèlf de zwakste schakel is in de beveilingsketen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.