Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

besmette website?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Long time no see.

  Voor mijn sportvereniging beheer ik de website: http://www.karate.nl En nu kreeg ik van een paar leden te horen dat ze een virusmelding (oa van hun provider) kregen als ze de site bezoeken. En dat de dropdownmenu's niet werkten.

  THuis werkt de site prima en geeft Eset Smart security geen enkele melding. Ook niet als ik de volldige site via ftp download en laat scannen.
  Op mijn werk heb ik de site ook gescanned met Etrust en Kaspersky: geen resultaat. Toch is er blijkbaar wat aan de hand.
  Ik heb die leden al gevraagd me de meldingen te mailen.

  Wat kan ik verder doen/ onderzoeken? De site is oud en wordt binnenkort vervangen, maar als ie nu een securityrisk is dan moet ik daar haast mee gaan maken.

  Wie kan me helpen?
 • Ik kreeg inderdaad een melding… [i:ff22a5b069]Virus or unwanted program 'EXP/Pidief.QR.2 [exploit]'[/i:ff22a5b069]

  De website is tamelijk ondoorgrondelijk en ik kon zosnel niet zien waar de fout zit. 't Is wel zaak hier snel wat aan te doen want voor je het weet zitten bezoekers van je site die wat minder goed opletten met een probleem op hun pc.
 • ok thanks…niet zo mooi.
  wel balen dat ik die melding dus niet krijg. Welke virusscanner gaf die melding?
 • Avira Antivir Personal heb ik hier in gebruik. De fout trad op in IE8, in firefox (mijn standaard browser) merkte ik geen probleem.

  Het lastige van je website is de broncode bekijken. Enerzijds maken de frames het lastig te lezen en anderzijds is er een javascript dat subpagina's naar een bijna index.htm stuurt.

  Vermoedelijke staat er ergens een, voor de bezoeker onzichtbare, link naar een Russische of Chinese website.
 • aha en zou ik die link in de html kunnen vinden denk je of is dat niet mogelijk?
 • Durf het niet met zekerheid te zeggen naar zo'n exploit duid er volgens mij op dat de site gehacked is en de hacker er een link naar hun site hebben geplaatst.
  Ik heb verschillende malen aan de hand van de broncode een dergelijk virus/malware ontdekt op website. Het zijn in feite gewone links. Maar dan naar dubieuze websites.
 • volgens mijn clubgenoten bestaat het probleem ongeveer weken. Ik heb twee weken gelden wat toegevoegd aan de Nieuws-pagina oa een link naar een andere site. Ik heb die link nu weggehaald. Ben benieuwd of het daar aan lag.

  bedankt voor je reacties in ieder geval Vuurtoren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.