Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

AdAware leegt mijn adres inhoud van Internet Explorer

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Als ik AdAware run blijken al mijn URL's in mijn adres balk in Internet Explorer te zijn verdwenen. Waarom? Wat kan daar fout aan zijn?
  Maar de belangrijkste vraag: hoe voorkom ik dit?
  Als dat niet is te voorkomen dan zal ik AdAware eraf moeten gooien!!
  Ik heb nog een ander bezwaar. Wegens mijn lage snelheids verbinding met Internet (128Kbit/s) duurt het eeuwen voor AdAware zijn DEF-files heeft ge-update, enerzijds, een zeer trage startup anderzijds. Dat duurt tientallen minuten! (….lijkt het) Het lijkt erop dat steeds de hele DEF file opnieuw wordt opgehaald i.p.v. aangepast. Dus ook dit heeft de afstand tot de prullebak aanmerkelijk verkort.
  Is er een andere "Adaware" (Spybot heb ik) die het "beter" doet?

  MVG perloc
 • Hallo


  Ik vind deze beter als adware

  http://www.superantispyware.com/

  en het is ook gratis.
 • Malwarebytes is ook een zeer goede:
  http://www.idealsoftware.nl/MBAM/
  http://www.malwarebytes.org/mbam.php
 • Dank voor antwoord en advies, maar de vraag was
  1. adres balk intact laten
  2. updates/startup aanmerkelijk sneller

  Nu is vooral deze laatste niet zo heel belangrijk omdat ik maar 1-2/maand AdAware opstartte. Dus met wat geduld….
  Heb je daar nog wat informatie over, over moet ik het uitproberen.

  MVG perloc
 • Ja dat kan wel kloppen,dat de urls zijn verdewenen.

  Zoals ik het mij herrinnert.

  Kunt u de vraag niet stellen bij help van Lavasoft. (Adware)
 • Tja, ondanks alle reclame, -verwijderd alle spyware!!- blijkt dat SuperAntiSpyware toch niet alles verwijderd. Ik heb beiden gedraaid, SuperAntiSpyware en AdAware, beide in fast mode. SAS vond er 90, ADA vond er 21. Geen van beiden verwijderd.
  Opnieuw SAS gedraaid en de 90 verwijderd. Dan ADA gedraaid maar die vond wederom de 21 stuks!! Dus SAS vindt anderen dan ADA.
  Dat klinkt niet zo erg betrouwbaar….

  perloc
 • In windows zelf zit ook een programma om schadelijke software te verwijderen. Ga naar uitvoeren en typ MRI er volgt dan een keuze voor verschillende scans.Wat mij betreft vindt ik Ad-Aware van Lavasoft de beste,en het door elkaar of tegelijk gebruiken programma"s is ook niet aan te bevelen.
 • misschien is trojan remover een eidee hij eet het allemaal voor je op als ontbijt :D :D :D :D :D :D :D (ik maak geen reclame of zo als mensen zich afragen waarom ik zo enthousiast ben over het programma )  je kunt het voor 30 dagen proef nemen hier alvast de URL waar je het kunt downloaden

  http://www.simplysup.com/tremover/download.html
 • Een "tactiek" welke ik al jaren volg, is dat ik Ad-Aware (wekelijks) draai nadat ik (middels Ccleaner) m'n Internetcache heb geleegd (ook wekelijks). In dat geval mekkert Ad-Aware niet over die tracking Cookies, welke je wel kan verwijderen, maar die er na een bezoekje aan de betrokken website er direct weer staan. Dwijlen met de kraan open, maar bovendien doen die dingen geen kwaad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.