Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Privacygegevens laten verwijderen van internetsite?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Bij de Registrant staat ook "Domains By Proxy", ik heb het idee dat de echte eigenaar zich hier expres achter verschuilt. Moet ik Domains by Proxy aanspreken? Want zij zitten in Amerika en ik denk dat zij weinig zullen doen aan privacy problemen hier in Nederland.

  Ik kan wel zien dat de server in Rotterdam staat: We Dare Ip Space For Wedare-cust-i3d

  Met de Domain servers/naam servers kan ik niets?
 • Het gebeurt inderdaad dat personen zich verschuilen door de gegevens van een register (de 'tussenpersoon') te gebruiken. Deze gaat echter wel altijd gepaard met een vrijwaring waarin de aanvrager aangeeft de register niet tot verantwoordelijke te bombarderen.

  Lijkt me slim contact op te nemen met die Rotterdamse hoster (we-dare.nl ?). Als daar daadwerkelijk de website staat heb je denk ik een goed uitgangspunt.
 • Hallo allemaal,

  Ik zit met een probleem. Ik ben van provider overgestapt vorig jaar en had aangegeven dat mijn telefoonnummer geheim moest blijven. Dit is helaas niet gebeurd. Ik ben toevallig erachter gekomen dat mijn gegevens op de website van de telefoongids terecht zijn gekomen. Na veel moeite zijn ze daar verwijdert, en automatisch uiteindelijk ook van andere sites.

  Op één na! Ik heb geprobeerd met hun contact op te nemen (kan alleen via een webformulier) maar ik krijg geen reactie.

  Nu heb ik via Whois Domaintools geprobeert te achterhalen wie er achter steekt. Maar ik krijg dan een hele rits gegevens: o.a. Registry Data, Server Data, etc. Het geregistreerde "Domains by Proxy, Inc." heeft ongeveer 7.628.717 andere domeinnamen bijvoorbeeld en is dus heel algemeen.

  Mijn vraag: waar moet ik naar zoeken om de eigenaar te achterhalen? De Domainservers of Naamservers?

  Wie helpt mij op weg?
 • Die "Domains by Proxy, Inc." is niet zo heel belangrijk, dat is meer een soort tussenpersoon.

  Je moet bij een whois vooral kijken naar de houder (Registrant) van het domein. Die is eindverantwoordelijk voor het domein. Krijg je daar geen reactie, dan kun je proberen te achterhalen waar de website word gehost. Die kun je dan vragen de site eigenaar er op aan te spreken of desnoods zelf in te grijpen.

  't Is trouwens ook van belang te weten waar de site fysiek gehost is, in welke plaats de server staat. In nederland zijn de regels helder maar daarbuiten (en vooral buiten de eu) het al snel lastiger worden.
 • Bedankt zover. Ik heb We Dare een mailtje gestuurd. Afwachten wat zij te kunnen doen.

  Edit:
  Ik ben al verwijdert! Eindelijk na weken is het in één keer gelukt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.