Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

torrents blokkeren in router (Speedtouch)

Anoniem
tomvdlee
5 antwoorden
 • Hai,

  ik krijg hier regelmatig andere personen in het pand, die via hun laptoppie (en dus via onze verbinding) een bittorrent willen downloaden. Mijn vraag is, of ik in een speedtouch 500 bepaalde zaken kan blokkeren voor iedereen (ook mezelf, ik maak er geen gebruik van). Werkt dat met poorten of zo? Of kan ik net als bij een proxyserver gewoonweg invullen dat ik bepaalde sites niet meer doorlaat? Of bestandsgrootte? Is namelijk niet erg prettig als een tijdelijke bezoeker een hele middag de verbinding blokkeert met een torrent.

  T.
 • Ik zou die personen niet meer toelaten, maar het kan misschien ook anders.

  In menu Internet>Extra>internetopties>privacy>Websites>hier adressen invullen>blokkeren>ok.
 • Volgens mij blok je dan alleen de ip adressen op je eigen pc en dat is niet zijn bedoeling.
  Volgens mij is de mogelijkheid er wel in je router hoor. Werk zelf niet met torrents, vraag me af of ze niet een bepaalde poort kan gebruiken die je kan blokken. Vast wel iemand die hier antwoord op heeft.
 • Edouard, dat doe ik onder andere bij de machines die hier (onder eigen beheer) tijdelijk worden uitgedeeld. Alleen gaat het hier om een soort open gebeuren, waar ik niet zomaar weet wie waar zit met welke machine. Het kan dus zo maar zijn, dat op dit moment een persoon met een eigen netbook van thuis lekker via ons kabeltje zit te down/uploaden… Zonder dat ikdat in de gaten heb… :(

  Ik ben inmiddels al weer een stapje dichterbij: ik lees net (tip via PM)
  BLA bla bla….(gaat over netgearhandleiding):
  I just looked at it and it takes you step by step on Blocking Services. That's what you want. All you need it the Bit torrent ports.
  Prior to version 3.2, BitTorrent by default uses ports in the range of 6881-6889. As of 3.2 and later, the range has been extended to 6881-6999. Torrent is also a TCP connection oriented protocol, NOT a UDP.

  NU dus uitvogelen hoe ik die poorten dichtzet (6881-6999). Nog niet eerdere gedaan, dus….

  T.
 • Heb ook iets gegoogled, maar het schijnt dat de firewall in de router in te stellen is dat bepaalde poorten worden geblokt.


  suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.