Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

poort beschermen

Anoniem
masterdj
4 antwoorden
 • hallo iedereen.

  mijn oom heeft een tijd geleden op een pc een virus of wat dan ook gezet, en dat opende zichzelf en werd naar de ongewenste gebruiker toe gestuurd als een ongewenste gebuiker de pc binnen wilde komen.
  hij vertelde mij dat de computer van die ongewenste gebruiker trager en trager zou worden en het uiteindelijk niet meer zal doen.
  nu is mijn vraag als eerste, is dat mogelijk.
  en de tweede vraag is, waar zou ik zoiets kunnen vinden om het ook op deze computer toe te passen. (mn oom en tante zijn inmiddels gescheiden dus kan ik het niet meer aan hem vragen)

  mvg,
  DJ
 • Ik heb er nog nooit van gehoord. Zou wel mooi zijn de persoon die bij je inbreekt een virus sturen als hij bij je inbreekt. Bovendien lijkt het mij dat een virus ook nog moet ontsnappen aan een virusscanner en een firewall die die ongewenste persoon waarschijnlijk geinstalleerd heeft.
 • inderdaad. daarom dacht ik ook van ik vraag het maar eens.
  mischien dat iemand anders er eens iets over heeft gehoord :).
  zou er graag nog wat over willen horen.
  als het uberhaupt mogelijk is.
 • Ik heb er ook nog nooit van gehoord. Het lijkt mij een sterk verhaal. Ten eerste moet je merken dat er iemand inbreekt. Ten tweede moet de computer van de inbreker een kwetsbaarheid hebben zodat je er een virus naartoe kunt sturen en kunt uitvoeren. Ten derde moet, zoals tomvdlee ook al zei, de computer van de inbreker geen virusscanner of firewall draaien. Ten vierde moet het besturingssysteem van de computer van de inbreker compatibel zijn met het virus. Ten vijfde is het besmetten van een computer met een virus een misdaad (lid 3) (net zoals inbreken in een computer).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.