Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Sunbelt (Kerio) werkt niet

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Het is verdomme ook altijd hetzelfde met die overnames (even lekker generaliseren) Kerio werkte vroeger prima, maar sinds de overname door Sunbelt (waarbij de naam Kerio in de ban is gedaan) is het afgelopen: vanavond Sunbelt firewall gedownload (alleen nog trial versie beschikbaar, geen freeware versie meer gevonden), die geinstalleerd, maar opstarten, ho maar!!
  Dus ik heb de oude vertrouwde Kerio maar weer geinstalleerd. Die doet het tenminste!
  Iemand gelijke ervaring?

  Dat overnames nogal eens de mist ingaan hebben we o.a. gezien met PQ door Norton: sinds de overname van de voortreffelijke programma's (van PQ in die tijd) Drive Image en Partition Magic door Norton is het snel bergafwaards gegaan.
  perloc
 • Anders Comodo of ZA (beiden freeware)?
 • De freeware versie zit ook in de trial. Na de trialperiode valleen een paar functies uit, maar de firewall blijft wel gewoon werken. Als ie niet wil starten kan dat ook op malware op je systeem wijzen.

  OnlineArmor schijnt ook wel goed te zijn.
 • Zoals gezegd, de oude Kerio werkt wel. Zover ik begrijp hebben firewalls geen updates nodig van DEF files. Dus deze zou voldoende moeten zijn, en dat ie werkt heb ik de laatste dagen gezien toen ie verschillende keren een blokkade meldde van een ''intrusion".
  Ik zal de 3, comodo, ZA en onlinearmor registreren als alternativieven.

  De computer is herstellende van een ernstige infectie (SKTP.exe) waarvan ik nu nóg niet weet of ie die te boven is. Ik heb Windows opnieuw moeten installeren en die heeft alle werkende programma's op non actief gezet, maar wel alle verdere data laten staan. Het is namelijk zo dat de virusscanner, die ik heb (F-prot) niet wil installeren wegens een foutmelding : Error 1920. Service 'FPAV" failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.
  Zo'n (voor mij) cryptische omschrijving waar je niets mee kunt en waar, zoals gebruikelijk, Windows Help geen oplossing voor biedt. Ik heb daarover geschreven naar de leverancier en wacht antwoord af. Maar misschien weet een van u hoe ik dit kan oplossen?
  Ik heb gekeken bij Services in de Administrator maar zie geen mogelijkheid de "privileges" te beïnvloeden.
  perloc
 • Ze hebben een forum, heb je daar wel eens gekeken… fout wordt genoemd…
  https://forum.f-prot.com/index.php/topic,882.0.html
 • Hallo Perloc, je hebt dus een reparatie installatie gedaan!

  Het nadeel van een reparatieinstallatie: het virus uit de vorige installatie wordt zo in 9 van de tien gevallen weer in de nieuwe installatie overgenomen!
 • adre: Ja, ik weet dat ze een forum hebben en nee, ik heb er nog niet gezocht. Nog geen tijd voor gehad. Ik heb mijn handen nog vol aan andere zaken.
  Abraham54: Als ik iets aan dat virus wil doen zal ik toch eerst weer een werkend systeem moeten hebben, niet? Overigens tot nu toe nog geen melding dat het virus -als het er nog is- actief is, of misschien wel verdwenen… Ik moet eerst weer eens F-prot aan de gang krijgen (en dan kom ik weer bij andre) om te kijken of het virus nog aanwezig is. F-prot kan het virus niet verwijderen, dat is al gebleken, alleen de producten van dat virus, een getal van 3 cijfers met als extentie .exe in quarantaine zetten. Als het er nog is zal ik me moeten kortsluiten met de afdeling BEVEILIGING EN PRIVACY en een hijackllog opsturen.
  perloc
 • [quote:c73299d7a3="perloc"]adre: Ja, ik weet dat ze een forum hebben en nee, ik heb er nog niet gezocht. Nog geen tijd voor gehad. Ik heb mijn handen nog vol aan andere zaken.
  perloc[/quote:c73299d7a3]Hmmm, je hoeft niet echt slim te zijn om te bedenken dat je daar meer mensen met ervaring tegen komt… :oops:
  IMHO kost deze omweg meer tijd….
 • Ik geef ruiterlijk toe dat ik daar eerst had moeten kijken. Maar mijn onderwerp was de Kerio en daaraan heb ik gelijk het probleem van F-prot geplakt. Zodoende. Ging in een moeite door!
  Maar ik weet, andre, dat je het best fijn vindt om anderen antwoord te geven op hun vragen….
  En verder is het zo, dat dank zij jouw bijdrage mijn probleem snel is opgelost.
  perloc
 • Graag gedaan…. maar ik vind het niet erg als je zelf eerst zoekt.. … in zo'n forum.. ook dat weet jij…. 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.