Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Bescherming pc

Anoniem
Abraham54
6 antwoorden
 • Met grote regelmaat worden er op het forum vragen gesteld over wat de beste bescherming geeft. Bijna net zo vaak lees ik dat het allemaal niet zo geweldig is. Gerben meldt dat MalwareBytes goed is, elders lees ik dat je Spybot en Adaware wel vergeten mag. In een artikel in C!T een tijd geleden blijft Cleaner redelijk overeind. Advanced System Care: wie zal het zeggen. Lijkt erg op Glary Utilities. Naast de firewall van je router zou Z.A. (bijvoorbeeld) niet echt nodig zijn zoals een ervaren forum-lezer en -helper mij onlangs meldde. Defragmenteren? ATF-cleaner doe ik nog wel eens.Zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn vraag is (zo er al een antwoord zou zijn) wáár kan je objectieve voorlichting krijgen. Het zal allemaal wel niet echt verkeerd zijn, maar wat is wijsheid? En dan heb ik het alleen nog maar over onbetaalde programmas.
 • Je noemt wel heel verschillende dingen, defragmenteren en optimaliseren heeft niet zoveel met beveiliging te maken.
 • ja dat weet ik, maar wat ik bedoel is het zo goed mogelijk laten werken van een pc, en ik dacht dat zowel (bijvoorbeeld) defragmenteren als register opschonen daar - met andere programma's - bij horen?
 • Het is niet zo moeilijk maar wel belangrijk te weten hoe je Windows beveilgt.

  1) dat begint met een andere firewall dan de Windows firewall.
  ZoneAlarm Free is daarvoor een goede keus; de Windows firewall moet je dan handmatig deaktiveren in Services.
  Waarom: zo krijg je ook inzicht in de processen, die Windows uitgaan!

  2) gebruik een goede gratis Antivirus.
  Best: Avast for Home en Avira Antivir.
  AVG Free is minder goed, kan ook geen rootkits verwijderen!

  3) als toevoeging op je Antivirus: twee mal- en spywarescanners die elkaar aanvullen en in het Nederlands zijn -
  MBAM en a-squarred Free 4.5

  Het registeropschonen: in feite is dit niet nodig; bovendien vrijwel alle registercleaners zijn te agressief, daardoor krijg je dan weer problemen met Windows!

  Een goed tool is NTRegopt.

  Reinigen van Windows - ATF Claener, CCleaner.

  Defragmenteren: dat zorgt ervoor dat bestander weer één worden, zodat ze niet meer ovver de HD versprijd liggen en je daardoor tempowinst verkrijgt.
 • Het is denk ik voor jou om een keuze te maken uit alle adviezen die gegeven worden. Des te meer security software je op je PC zet des te langzamer wordt je PC. Daarentegen heb jij mischien wel een veiliger gevoel. Probeer eens wat software uit en kijk of het lekker draait op je PC.
  Ik heb vaak het idee dat sommige mensen te veel en te zware beveiligingssoftware op hun PC zetten.
 • Abraham en Tom, alvast bedankt voor het antwoord. Mijn vraag was eigenlijk een verzuchting van hoe en waar je objectieve voorlichting krijgt. Het merendeel van de programma's die genoemd worden had/heb ik al. Zal nog eens kijken naar Asquared en NTregopt, dat is nieuw voor mij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.