Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welke permanente beveiligingssoftware voor Windows XP?

Anoniem
Henk Meerwijk
22 antwoorden
 • Hoe is de huidige stand van zaken op het gebied van permanent werkende beveiligingssoftware? Welke producten zijn aan te raden?

  Ik ben geïnteresseerd in beveiligingsprogramma's die te gebruiken zijn met Windows XP.
  1. anti-virus
  2. firewall
  3. anti-spyware
  4. eventuele andere beveiligingssoftware

  Willen jullie in je reacties alsjeblieft bij elk programma noemen bij welke van de bovenstande vier categorieën het hoort? Want dat maakt de discussie voor mij duidelijker.

  Ik ben ook benieuwd welke beveiligingsprogramma's elkaar goed aanvullen bij gelijktijdig gebruik.

  Het gaat me alleen om programma's die permanent (resident) kunnen werken tijdens het computergebruik. Het gaat me in dit topic dus niet om het periodiek aanvullend schoonmaken van de pc met spyware-verwijderaars zoals Ad-Aware.

  Gebruiksvriendelijkheid vind ik belangrijk, maar Engelse taal vind ik geen probleem.

  Ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover en vooral naar links naar recente onafhankelijke testrapporten.

  Hier staan alvast een aantal reacties van een paar maanden geleden over dit onderwerp:
  http://www.gratissoftwaresite.nl/testlab/beveiligingssoftware
 • En wil je die tools kopen of moet het gratis zijn?
 • https://www.dynabyte.nl/artikel/SW08478/ :roll: Op dit moment een goede aanbieding. NIS 2010 is als beste getest.
 • [quote:02b5bc42c9="Abraham54"]En wil je die tools kopen of moet het gratis zijn?[/quote:02b5bc42c9]Ik heb belangstelling voor zowel betaalde als gratis producten. Maar ik heb voorkeur voor betaalde software.

  Een argument voor betaalde beveiligingssoftware vind ik dat zij (betaalde) ondersteuning kunnen bieden bij installatie en problemen.

  Bovendien bestaan er volgens mij geen gratis beveiligingsprogramma's waarin alle veiligheidsaspecten zijn gecombineerd. En dat geldt wel voor bepaalde betaalde beveiligingsprogramma's.

  Maar als ik gratis beveiligingssoftware gebruik en er ontstaan problemen die ik niet kan oplossen, kan ik in het uiterste geval Windows opnieuw installeren.
 • [quote:914eee2165="Henk Meerwijk"]Een argument voor betaalde beveiligingssoftware vind ik dat zij (betaalde) ondersteuning kunnen bieden bij installatie en problemen. (..) Gebruiksvriendelijkheid vind ik belangrijk, maar Engelse taal vind ik geen probleem. [/quote:914eee2165] Als gebruikersvriendelijkheid belangrijk is, dan ligt een commerciële beveiligingssuite inderdaad voor de hand. Je zou alvast deze topic kunnen checken http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202893&highlight=
 • Hallo Henk, als het betaald moet zijn en multifunktioneel en resident, dan is [b:0027348b65]Norton Internet security 2010 [/b:0027348b65]het tool dat je moet hebben!

  Dit toll is alweer diverse malen getest in samenhang met concurrenten en telkens is Norton de beste!

  Bij Alternate ben je in ieder geval voordeliger uit dan bij Dynabyte!
 • @Abraham54 Norton Internet security 2010 is dan wel een goede beveiligingssuite. Maar heeft volgens die Security test van computer!totaal nr 12 2009 enorm veel vensters. G DATA 2010 als best geteste, zou gebruikersvriendelijker zijn.
 • Dat is dan de CTtest.

  Internationaal scoort Norton het hoogst!
  En G-data is dan steeds een zeer goede tweede!

  En wat die vensters betreft - dat is nieuw voor mij!
  Ik heb Norton Internet Security 2010 tot volle tevredenheid in mijn XP gehad zonder last te hebben van pop-ups of vensters!
 • [quote:f0f00037ae="Henk Meerwijk"]
  Ik ben ook benieuwd welke beveiligingsprogramma's elkaar goed aanvullen bij gelijktijdig gebruik.
  [/quote:f0f00037ae]

  Sommige individuele beveiligingsprogramma's vullen elkaar goed aan, maar een nieuwe versie kan roet in het eten gooien. Ik had mijn computer altijd prima beveiligd d.m.v. een security suite en had nooit last van iets. Twee jaar geleden meende ik dat een losse gratis virusscanner, een iets oudere professionele firewall en een anti-spyware programma het werk ook wel konden doen. De week erop had een Trojaans paard zich bijna geïnstalleerd op mijn computer en toen ik een nieuwe versie van het anti-spyware programma installeerde was er een conflict met de firewall. Dat conflict was zo ernstig dat het register beschadigd was en ik de harde schijf moest formatteren.

  Ik gebruik sinds die tijd weer een betaalde security suite. Ik kan er één gratis downloaden van mijn provider, maar die vind ik minder goed en ik heb er dus eentje gekocht.
 • Free & Good:
  http://www.comodo.com/home/download/download.php?prod=cis


  Zeer tevreden over
 • De Commodo antivirus laat tijdens tests zien, dat de herkenningsgraad bij lange na nog niet ideaal is; deze antivirus maakt nog te veel fouten!
 • Iedereen bedankt voor jullie reacties tot nog toe. Ik vind gebruiksvriendelijkheid zeker belangrijk, want dat kan veel tijd besparen. Dus misschien moet ik die G-Data InternetSecurity 2010 eens gaan bekijken.
 • [quote:6ee1f9e836="Hythloday"]Twee jaar geleden meende ik dat een losse gratis virusscanner, een iets oudere professionele firewall en een anti-spyware programma het werk ook wel konden doen. De week erop had een Trojaans paard zich bijna geïnstalleerd op mijn computer en toen ik een nieuwe versie van het anti-spyware programma installeerde was er een conflict met de firewall. Dat conflict was zo ernstig dat het register beschadigd was en ik de harde schijf moest formatteren. Ik gebruik sinds die tijd weer een betaalde security suite.[/quote:6ee1f9e836]Ik neig ook naar een betaald programma, maar die laten ook weleens een Trojan door. En met betaalde beveiligingssoftware moet je soms ook je besturingssysteem herinstalleren.
 • Je kn blijven debatteren over welke antivirus wel en welk niet.

  Feit is dat Norton Internetsecurity 2010 door AVTest.org onder de loupe is gehouden, alsmede al vele 2010 versies van andere antivirusaanbieders.

  En daarbij is Norton dan de enigste, die op alle testterreinen een bijna 100% resultaat geeft!

  Een betere antivirus is er nog nooit geweest!
 • Maar of Norton Internet security 2010 voldoende gebruikersvriendelijk is, dat kan de TS toch alleen zelf beoordelen, door een demo versie daarvan uit te proberen.
 • Welja, we gaan de gebruiksvriendelijkheid van het menu van antivirussen onderzoeken.
  Ervan uitgaande dat er tien tot twaalf betaalpakketten zijn, elk met dertig dagen proefperiode, dan ben je in theorie een jaar verder en kan je weer van voren af gaan beginnen met de evaluatie!

  Persoonlijk vind ik het menu van Norton zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk!
 • Daarom is het dan ook de bedoeling dat alleen de demo versies van security suites worden uitgeprobeerd, waartussen nog wordt getwijfeld. Dus bijvoorbeeld Norton Internet security 2010 en G DATA 2010.
 • Ik kan je dit zeggen, dat ik het menu van Norton prefereer boven dat van G-Data!

  Bovendien ben ik geen voorstander ervan, om meerdere grote antivirussuites te gaan uitproberen, want doorgaans blijven er resten achter bij deïnstallatie, juist omdat dee tools zich diep in Windows nestelen!
 • [quote:fd8ea29597="Abraham54"]Bovendien ben ik geen voorstander ervan, om meerdere grote antivirussuites te gaan uitproberen, want doorgaans blijven er resten achter bij deïnstallatie, juist omdat deze tools zich diep in Windows nestelen![/quote:fd8ea29597]Bedankt voor de tip. Ken je daar misschien een artikel over? En zijn er op dit forum meer mensen die deze ervaring hebben?
 • [quote:a8e93f4f3c="jolo"]Als gebruikersvriendelijkheid belangrijk is, dan ligt een commerciële beveiligingssuite inderdaad voor de hand. Je zou alvast deze topic kunnen checken http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202893&highlight=[/quote:a8e93f4f3c]Dank je. Die had ik zelf niet gevonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.