Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kan Kaspersky Internet Security met Pentium 4 - 3 Ghz?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb een betaalde licentie op Kaspersky Internet Security 7.0. Die licentie loopt binnenkort af. Ik vraag me af of het verstandig is om die te verlengen voor twee jaar. Ik zal deze situatie hieronder toelichten.

  Ik heb op basis van testen op internet de indruk dat Kaspersky waarschijnlijk wel voldoende werkt, maar ik weet niet of het 'licht' genoeg is voor mijn oudere computer. Want de Consumentenbond raadt in zijn meest recente test Kaspersky en een aantal andere beveiligingsprogramma's af voor computers ouder dan drie jaar. Die test van de Consumentenbond is geactualiseerd in mei 2009.

  Bovendien is mijn computer regelmatig wat traag, maar ik weet niet of dat door Kaspersky komt. Ik heb wel de indruk dat hij extra traag is tijdens een update en scan van Kaspersky.

  Ik gebruik Windows XP. Ik heb mijn computer eind 2004 gekocht zonder monitor voor 900 euro. De specificaties van mijn processor zijn volgens het Windows-menu 'Apparaatbeheer' als volgt:
  - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz
  - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz

  En in dat 'Apparaatbeheer'-menu staat onder het kopje PC: ACPI multiprocessor PC

  Betekenen bovenstaande specificaties misschien dat ik twee Pentium-4-processoren heb of kan dat niet?

  Op de aankoop-offerte van deze pc staat:
  1 stuks Intel P4 530 (3,0 GHz 800FSB 1MB LGA775)

  1 stuks Intel Augsburg i915G m-ATX LAN VGA

  2 stuks Geheugen Dimm 256 MB PC3200 DDR

  In 2007 is er een nieuwe harddisk in deze pc gezet met als specificaties:
  WD 250 GBS-ATA II U300 7200RPM 8MB. Er zit nu totaal één harddisk in.

  Misschien moet ik bij een verlenging van mijn Kaspersky licentie automatisch overschakelen op Kaspersky Internet Security 2010? Maar ik weet niet of dat zo werkt. In deze link staan helemaal onderaan de vereiste systeem-specificaties voor Kaspersky Internet Security 2010, volgens een test-website:

  Processor/CPU: Intel Pentium processor 300 MHz or faster (or compatible)
  System Memory/RAM: 256 MB
  Free Disk Space: 200 MB

  http://www.pcantivirusreviews.com/reviews/kaspersky_antivirus_software.html

  Kaspersky geeft zelf op zijn site als systeemvereisten voor Kaspersky Internet Security 2010 samen met Windows XP:
  * Intel Pentium 300 MHz of hoger (of vergelijkbare processor)
  * 256 MB beschikbare RAM

  Waarom zegt de Consumentenbond dan dat een computer van ouder dan drie jaar niet geschikt is voor Kaspersky Internet Security?
 • Dat moet geen probleem zijn. Maar als je een lichtere Internet Suite wil hebben kan je beter kiezen voor Avira of NOD. Die zijn een stuk lichter. Als je toch een nieuwe licentie moet hebben probeer van beide anders eens een trial versie. Dan kan je zien of ze minder vetragen. Je moet dan wel eerst even je oude versie verwijderen.

  Consumentenbond moet zich niet met PC's bezighouden. Ik heb al regelmatig gemerkt dat ze geen enkele goede onderbouwde test afleveren mbt PC's.
 • Tsjonge Henk - hoeveel topics ga je nog plaatsen over hetzelfde onderwerp?
 • [quote:aceb659a02="Abraham54"]Tsjonge Henk - hoeveel topics ga je nog plaatsen over hetzelfde onderwerp?[/quote:aceb659a02]Ik vind het duidelijk om voor een specifiek deelprobleem een apart topic te openen
 • Je kan Norton internet security voordelig krijgen met een licentie voor 3 PC's in dezelfde huishouding!

  Wat wil je nog meer?
 • [quote:d8bf3321b6="Abraham54"]Je kan Norton internet security voordelig krijgen met een licentie voor 3 PC's in dezelfde huishouding!Wat wil je nog meer?[/quote:d8bf3321b6]Bedankt. Maar het gaat maar om één pc en ik stap alleen over als dat duidelijke voordelen heeft ten opzichte van mijn huidige licentie op Kaspersky. Want overschakelen vind ik soms omslachtig.
 • Dan blijf je toch bij Kaspersky!
 • [quote:6f2744c9b3="tomvdlee"]Dat moet geen probleem zijn. Maar als je een lichtere Internet Suite wil hebben kan je beter kiezen voor Avira of NOD. Die zijn een stuk lichter. [/quote:6f2744c9b3]Bedankt. Ken je daar misschien en vergelijkende test over? Dat zou sneller werken dan dat ik zelf de systeembelasting moet gaan testen van die drie programma's voor een vergelijking.

  [quote:6f2744c9b3="tomvdlee"]Consumentenbond moet zich niet met PC's bezighouden. Ik heb al regelmatig gemerkt dat ze geen enkele goede onderbouwde test afleveren mbt PC's.[/quote:6f2744c9b3]Bedankt voor je visie. Zijn er meer mensen hier die slechte ervaringen hebben met ICT-tests die zijn gepubliceerd door de Consumentenbond?
 • Het bekendste onahankelijke instituut voor het testen van antivirusprogramma's is AV-testorg.
  Internationale PC-magazines maken van dit instituut gebruik, om relevante tests van antivirusprogramma's te kunnen publiceren!

  Nieuwste testresultaten: http://av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report24.pdf

  http://av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests
 • [quote:6e0a33fb3b="Henk Meerwijk"]Bedankt voor je visie. Zijn er meer mensen hier die slechte ervaringen hebben met ICT-tests die zijn gepubliceerd door de Consumentenbond?[/quote:6e0a33fb3b]

  Een organisatie die alles test, kan je moeilijk specialist op een bepaald gebied noemen. Ik lees de gids al een jaar niet meer dus weet niet of het nu beter is, maar voorheen waren de artikelen vaak tenenkrommend om te lezen voor een wat meer gevorderde computergebruiker. Vaak ook vreemde testoordelen omdat bijvoorbeeld zaken als nederlandstalig en de helpdesk bij een softwarepakket zeer hoog gewaardeerd werden en dus een inhoudelijk minder pakket daardoor hoger scoorde.

  Verder in de artikelen vaak van die generalisaties zoals jij hierboven citeert mbt een pc van 3 jaar oud. Hoe kan je hardware vergelijken op basis van de datum op de aankoopbon? Een kennis van mij heeft verleden week voor iets meer dan 200 euro een nieuwe pc gekocht die toch echt veel langzamer is dan mijn pc van +/- 3 jaar oud. Ik begrijp dat men het voor de vergrijsde consumentendoelgroep begrijpelijk wil houden, maar soms zal je toch iets technischer moeten zijn. Het is net als met autorijden als je niet eerst lessen neemt, maak je gegarandeerd ongelukken. Helaas wimpelt de consumentenbond dit standaard af op leveranciers van de spullen.

  Is het overigens geen idee om nu al op Kaspersky 2010 over te schakelen via een 30 dagen - proefversie? Kan je de snelheid zelf testen voordat je verlengd.
 • [quote:4acaa733f7="PS"]Is het overigens geen idee om nu al op Kaspersky 2010 over te schakelen via een 30 dagen - proefversie? Kan je de snelheid zelf testen voordat je verlengd.[/quote:4acaa733f7]Dat is een aardig idee, maar het installeren bij Kaspersky vind ik wat omslachtig en onduidelijk. En ik vind twee programmaversies toch moeilijk te vergelijken, want zowel van m'n provider als van m'n computer varieert de snelheid ook onafhankelijk van Kapsersky, heb ik de indruk.

  Misschien verleng ik mijn Kapersky Internet Security 7.0 wel, maar dan slechts voor een jaar, totdat ik misschien een beveligingsprogramma heb gevonden dat beter bij mij past. Misschien kan ik namelijk ook versie 7.0 een jaar verlengen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.