Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Aanvullend regelmatig antivirus van ander merk gebruiken?

Anoniem
Henk Meerwijk
5 antwoorden
 • Ik weet dat je af en toe een antispyware-programma moet gebruiken zoals Ad-Aware en Spybot Search and Destroy, ook al heb je permanent goede beveiligingssoftware geactiveerd.

  Is het ook aan te raden om regelmatig aanvullend een anti-virusprogramma van een ander merk te gebruiken dan dat ik normaal geactiveerd heb? Daarvoor zou ik uiteraard een gratis versie gebruiken.

  Ik gebruik standaard de betaalde Kaspersky Internet Security 7.0. Dat is een totaalpakket, dus antivirus, firewall, enz…

  Ik ga er vanuit dat ik mijn standaaard antivirusprogramma (Kaspersky) moet uitschakelen voordat ik antivirus-software van een ander merk gebruik.

  Ik gebruik Windows XP met een Pentium 4, 3 GHz.
 • Ik gebruik al jaren Bitdefender Free naast AVG. Totaal geen conflicten en aan de performance merk ik ook niks…
  Af en toe draai ik een on-line scanner en een Hijackthis maar het log is altijd schoon. Bijna altijd worden er hooguit cookies gevonden waar ze blijkbaar erg scherp op ingesteld staan.
 • Ad-aware en spybot kun je vergeten. Gebruik daarvoor in de plaats malwarebytes antimalware en a-squared free. Een andere antivirus lijkt mij dan overbodig. Twee antivirussen installeren blijft een slecht idee, ook al zie je niet meteen problemen. Je kunt wel clamwin gebruiken, deze doet niet aan realtime scannen.
 • [quote:2760c66e50="gerben"]Ad-aware en spybot kun je vergeten.[/quote:2760c66e50]Bedankt voor je antwoord. Hoe bedoel je dat precies? En waarom denk je dat? Ze worden nog wel aangeraden in het sticky topic bovenaan dit subforum beveiliging.

  [quote:2760c66e50="gerben"]Twee antivirussen installeren blijft een slecht idee, ook al zie je niet meteen problemen.[/quote:2760c66e50]Geldt dat ook als je er maar één tegelijk activeert? Dus bij een periodieke virusscan door een ander antivirusprogramma dan standaard is geactiveerd?
 • De eerste regel van de faq ook gelezen? "NB: deze faq is verouderd, behalve hijackthis zijn de genoemde programma's niet interessant meer." Ik hou me tegenwoordig niet zo meer met spyware bezig, de faq kan dus beter door een ander worden bijgewerkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.