Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Pre-boot authenticatie op dual boot systeem, hoe werkt dat?

ah ok, bedankt!!

Anoniem
pc_freak17
4 antwoorden
  • Hoi,
    Ik heb een dual-boot systeem met Windows Vista en Ubuntu 8.10 en gebruik Grub om tijdens het opstarten de keuze te maken welke OS ik wil starten.

    Nu wil ik graag een pre-boot pw erop zetten, en ik vind het een en ander over truecrypt, maar daar begrijp ik ook uit dat ik dan alleen vista kan beveiligen. Klopt dit? Of is het ook mogelijk om het pre-boot pw voor Grub te schakelen en op die manier wel beide OS te beveiligen? (of kan ik iets in de truecrypt bootloader doen om dit te bereiken)
  • [quote:20c70e2340="pc_freak17"]Of is het ook mogelijk om het pre-boot pw voor Grub te schakelen en op die manier wel beide OS te beveiligen? [/quote:20c70e2340] De enige beveiliging die ik ken voor GRUB, is deze te beschermen met een wachtwoord. Hoe dit te doen in Ubuntu, staat onder andere beschreven in deze Ubuntu documentatie http://wiki.ubuntu-nl.org/community/OpstartManager
  • Ja die had ik ook gevonden, maar ik begreep op meerdere plekken dat die beveiliging niet al te veilig is, iemand die daar meer over weet?!
  • Het enige wat ik daarover gelezen heb, is voor die nieuwe versie van GRUB 1.97 die vanaf Ubuntu 9.10 wordt gebruikt http://www.security.nl/artikel/31424/Wachtwoord-lek_in_GRUB_boot_loader_gepatcht.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.