Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Na MBAM en Avast computer veilig?

Anoniem
perloc
8 antwoorden
 • Vanmiddag de computers (2) gecontroleerd op virus en malware met MBAM en Avast.
  MBAM vond op mijn laptop niets - Avast, na MBAM vond toch nog 2 Trojans. Verwijderd.
  De desktop had een besmetting en ook een paar Trojans. Avast draait daar nog.
  Mag ik er van uitgaan dat, nadat alles is verwijderd de computers redelijk veilig zijn? En zo nee, hoeveel verschillende virus-scanners moet ik laten draaien om er zeker van te zijn dat het wél veilig is?
  perloc
 • http://www.trendsecure.com/portal/en-US/tools/security_tools/hijackthis :roll: Altijd een log maken en posten. Dan kan een expert daarin je wellicht verder helpen.
 • Die jongens hebben het al zo druk met dat (onbetaalde) werk. Ik zie vooralsnog geen aanleiding om de hijacktlog te maken en te posten, want geen "rare" dingen te zien op de computers. Ze werken normaal en op snelheid. De testen gedaan en de vraag kwam op in verband met het maken van een Image van de partities.
  perloc
 • Je kunt altijd nog deze on-line scan van Kaspersky proberen

  http://www.kaspersky.com/scanforvirus
 • Zal ik doen, maar daarmee is mijn vraag niet beantwoord. Kan die wel worden beantwoord? Zal wel uitdraaien op: zekerheid is niet haalbaar…
  Dank voor antwoord.
  perloc
 • Al draai je tien anti-virus , anti-malware of wat dan ook anti programma's, absoluut zeker dat alle rotzooi weg is, ben je nooit.
  Had vroeger McAfee als virusscanner, na een virusscan vonden MBAM, en daarna Xoftspy toch nog trojans.

  Daarna Avast gebruikt, niets gevonden, terwijl EMCO toch nog een trojan vondt.
  Al deze programma's hadden de laatste virus/malware updates, en toch ontbraken bij elk ervan één of meerdere bestanden in hun bibliotheek.

  Zoals je zelf zegt; zeker ben je nooit.
  :wink:
 • Edouard: Helaas is de online virus scanner van Kaperksky op dit moment niet beschikbaar. Maar dat geeft niet, ik zie geen problemen met mijn computer en MBAM en Avast hebben alles verwijderd.
  Met dank
  perloc
 • 100% veilig ben je nooit. Maar ik hoop dat je backups maakt. Als dat bedrijfsmatig is, minimaal twee backups, liefst op verschillende media, waarvan je er een op een andere locatie bewaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.