Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

verontrustende waarschuwing PCTools over RegTool

Anoniem
Ruud Muschter
3 antwoorden
 • Beste mensen,

  Een tijd geleden liep mijn pc zo slecht, dat hij bijna terug moest naar de dealer. Programma's kon ik niet meer openen of afsluiten, Explorer werkte slecht, noem maar op. Mijn laatste redmiddel leek het programma RegTool te zijn.

  Ik heb het geïnstalleerd, en inderdaad voerde het zoveel herstelacties uit, dat mijn pc weer perfect liep. RegTool heeft zeer omvangrijke opties. Het test en herstelt onder andere het register, optimaliseert de pc op tal van punten, defragmenteert, verwijdert junkfiles, herstelt Explorer-instellingen, etc. etc.

  Tezelfdertijd ongeveer installeerde ik het programma Spyware Doctor with Antivirus van PCTools, versie 7.0.0.508. Dit programma blijkt nu telkens alle acties van RegTool te blokkeren. Dat niet alleen, het geeft ook een ernstige waarschuwing af over de aard van RegTool. Je krijgt dan de volgende waarschuwing: "A rogue anti-spyware application which uses agressive and deceptive advertising along with false detection to persuade users to download and purchase their product."

  In PCTools kun je uitzonderingen aangeven op blokkeeracties, maar als ik daar het webadres van RegTool of de bestandsnaam (.exe) invoer, blijven de blokkeringen doorgaan. De enige mogelijkheid is dan, PCTools tijdelijk inactief te zetten of helemaal af te sluiten. Maar zodra PCTools weer geactiveerd wordt en een scan uitvoert, worden alsnog alle acties die RegTool in het register heeft uitgevoerd, als een schadelijke actie gezien. Wel kun je dan na de scan-actie van PCTools een vinkje weghalen om te voorkomen dat PCTools alle RegTool-acties 'herstelt', maar dit kan toch niet de bedoeling zijn.

  De grote vraag is nu, waarom ziet PCTools een kennelijk zeer effectief programma als RegTool als een zeer schadelijk programma. Heeft iemand hier ervaring mee? Dank voor jullie reactie.

  vr. gr.,

  :D

  Ruud Muschter
 • Er zit idd spyware in…
  http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=q1p&q=RegTool+spyware&btnG=Zoeken&meta=&aq=f&oq=
 • http://www.trendsecure.com/portal/en-US/tools/security_tools/hijackthis :roll: Beter een HIJackthis-logje maken en hier posten. Dan kan een expert daarin je wellicht verder helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.